Svoboda (KDU-ČSL): Hašek má krátké nohy

04.11.2013 19:40

Mnoho moralizujících úvah a mnoho vtipů vznikne okolo lhaní Michala Haška a jeho party o tajemné návštěvě prezidenta v Lánech. Rychlost odhalení pravdy tentokrát ověřila pravdivost přísloví, že Hašek, pardon, lež má krátké nohy.

Svoboda (KDU-ČSL): Hašek má krátké nohy
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Pavel Svoboda

Celá věc má ale ještě jeden rozměr, který komentován tak moc není: dopracovali jsme to tak daleko, že přijetí u prezidenta není již předmětem hrdosti a zápisu do kronik a deníčků, ale skutečnost hodná utajení. Dopracovali jsme to tak daleko, že máme nadstranického prezidenta, který pořádá utajená jednání s vybranými milci, a to za účelem destabilizace politické strany, která právě vyhrála volby. Jestli toto není jednání proti demokratickému řádu republiky, tak už nevím, co jiného. O jednání proti demokratickému řádu republiky nemluvím nahodile, to je totiž součást skutkové podstaty velezrady, jednoho z mála trestných činů, za nějž prezident může být stíhán.

Na Facebooku jsem narazil na text, o něj se chci s vámi podělit, jakkoliv parodie na Bibli jinak rád nemám:

Úryvek z knihy Jakl 26,31-34

31 Tu jim Miloš řekl: "Vy všichni ode mne této noci odpadnete, neboť jest psáno: 'Pastýř narazí do zdi a rozprchnou se ovce stáda.' 32 Po svém uzdravení však vás předejdu na Hrad." 33 Na to mu řekl Michal: "Kdyby všichni od tebe odpadli, já nikdy ne!" 34 Miloš mu odpověděl: "Idiote, pravím ti, že ještě této noci, dřív než Drtinová naposledy zakokrhá, dvaadvacetkrát mě zapřeš."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Svoboda

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…