Svobodní: Na volby jsme připraveni

16.06.2013 20:24

Svobodní považují stav české politiky, justice a policie za tragický.

Svobodní: Na volby jsme připraveni
Foto: Svobodni.cz
Popisek: Předseda Svobodných Petr Mach

Obří skandály poslední doby, ať již šlo o kauzy Víta Bárty, Davida Ratha, nynější skandál kolem Úřadu vlády,  korupce kolem rozbujelých evropských dotací a státních zakázek nebo úniky z policejních spisů, dlouhotrvající vazby bez soudu, masivní nasazování odposlechů lidí, špiclování stejně jako prosazování zákonů proti vůli většiny obyvatel jsou příznakem nemocného státu. 
 
Je potřeba omezit stát. Podle Svobodných je lékem na nemocný stát omezení moci politiků. Je potřeba omezit objem peněz (1,5 bilionu), o kterých politici každý rok rozhodují. Jinak bude korupce i nemorální jednání pokračovat a  naděje lidí vkládané do schopnosti  justice a policie, budou marné. 
 
"Potírání korupce pomocí sledování a trestání nemůže postihnout příčinu problému, ale soustřeďuje se jen na potlačování vnějších projevů. Skutečnou příčinou korupce je možnost rozhodovat o životě a majetku jiných lidí pomocí příkazů, zákazů a daní," uvedl místopředseda Svobodných Karel Zvára. 
 
Strana svobodných občanů nemůže ovlivnit, jestli v souvislosti s aktuálním skandálem kolem premiéra Petra Nečase padne vláda. Pokud se však budou konat předčasné volby, jsou na ně Svobodní připraveni. „Jsme připraveni kdykoliv vyhlásit primárky pro volby do sněmovny, vybrat nejlepší kandidáty a kandidovat s programem štíhlého státu svobodných občanů, kde je z podstaty jen malý prostor pro korupci a velký prostor pro svobodnou aktivitu občanů," uvedl předseda  Svobodných Petr Mach. 
 
Petr Mach, Karel Zvára

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče