Svobodní: Střípky z kontaktní kampaně - týden druhý

12.09.2013 13:05

Druhý týden pokračuje naše kontaktní kampaň v České republice. Zatím jsme objeli více než 30 měst, což přesahuje i plány některých velkých stran.

Svobodní: Střípky z kontaktní kampaně - týden druhý
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

A to jsme teprve na začátku. Na přípravu této kampaně bylo kvůli předčasnému termínu voleb velmi málo času a ne vše se obešlo bez zmatků a nedostatků v organizaci. Rádi bychom tedy poděkovali Vám všem, kteří jezdíte oslovovat občany společně s našimi týmy na náměstích, necháváte u sebe naše členy přespat a jinak organizačně pomáháte. Díky tomu ukazujeme, jak má fungovat opravdová kampaň strany, které k úspěchu pomáhají její sympatizanti a ne daňový poplatník ze státní kasy.

Níže přinášíme opět krátké shrnutí toho, jak se nám tento týden daří.

Vyškov

V pondělí druhého týdne naší kampaně se náš volební tým pohyboval ve Vyškově. Navzdory špatnému počasí nevydrželi členové našeho volebního týmu čekat a vyrazili za mírného mrholení na Masarykovo náměstí. Celý den sbírali podpisy pod petici za zrušení některých nepotřebnýchdaní. Během dne dorazilo několik našich příznivců a nerozhodnutých voličů. Dorazil i postarší pán, který je voličem svobodným již od založení i přesto, že nemá přístup k internetu a o Svobodných se dozvídá velmi těžko. O to více si vážíme activity podobných sympatizantů, kterým není jedno, co se kolem nás děje.

Blansko

V Blansku se náš tým usadil na pěší zóně u Náměstí Republiky. Tentokrát bylo krásné počasí, avšak jak poznamenal přítomný člen Michal Fendrych: “blanenští se kterými jsme hovořili, byli z politiky velmi rozladěni.” Dorazilo i několik přesvědčených komunistů, kteří našemu týmu sdělili, jak jsme se za komunistů “měli dobře”. Náš tým přišel podpořit i místopředseda Jihomoravského kraje Petr Pořízek, který se přidal do diskuze s voliči. I v Blansku se náš tým setkal s mnoha voliči a podporovateli, kterým děkujeme za podporu.

Svitavy

Ve Svitavách naši členové prezentovali myšlenky Svobodných na náměstí Republiky. Spolu s naší akcí se konaly na náměstí i farmářské trhy, což nezanedbatelně přispělo k tomu, že na náměstí se pohybovalo velké množství lidí.  Na akci přijel předseda Pardubického kraje Josef Káles s manželkou. Aktivně hovořili s voliči a oslovovali potencionální voliče na náměstí. Lidé si mohli prohlédnout naše informační panely s užitečnými informacemi a pohovořit na různá témata se členy volebního týmu.

Působení Svobodných ve středních Čechách patří zatím k nejúspěšnějším ze všech krajů. Své zážitky z Kutné Hory, Brandýsa a Kolína sepsala členka předvolebního týmu Andrea Holopová.

Brandýs nad Labem – Stará Boleslav

K našemu týmu dorazily propagační materiály pro volby do sněmovny. První rozdávání nových letáčku s novou grafikou Brandýští ocenili, prý se jim moc líbí, za což jsme rádi. Dokonce jsme předali letáček i pánům z radnice (starosta za ODS, místostarosta TOP), aby se mohli podívat, na jakých hodnotách má stát pravicová politika. :)

Kutná Hora

Velice nás potěšilo, že kutnohorákům značka Svobodní nebyla cizí. Mnoho lidí nás zde již zná a před volbami tedy již nemusíme tolik vysvětlovat, kdo vlastně jsme a co chceme. Akce se zúčastnil take středočeský předseda Milan Vodička se svou rodinou, která se do kampaně také aktivně zapojuje. Pan Vodička dále napsal: “Diskuse byla zajímavá i v Kutné Hoře, lidi už jsou unavení ze zvyšování daní od TOP 09, ODS a dříve také ČSSD. Daňový trend na zrušení některých daní a poplatků vyvolává optimismus.”

Kolín

K dalším ze středočeských zastavení patřil Kolín. Kampaň zde proběhla dobře a ukázalo se, že i zde máme velmi aktivní příznivce.

Karlovy Vary

V krajském městě se jako vždy dařilo lépe než v těch menších. Přestože bylo chladné počasí, chodilo kolem našeho stánku mnoho lidí a sbíraly se i podpisy pro naše petice. Náš tým však stale zlobí auto, které se jim minulý týden pokusil někdo vykrást a poničil tak kliku u dveří, které občas nejdou zavřít. Naše hlídka se tedy musela rozdělit a u stánku jsme měli pouze jednoho člověka po velkou část dne.

Havířov

Havířov – po Ostravě první dobrá zkušenost na “drsném” severu. Jednak jsme zjistili, že zde máme velmi aktivní příznivce a take lidé zde byli mnohem lépe naladěni než například v Orlové.

Bohumín

V Bohumíně se naši členové usadili na pěší zóně poblíž náměstí, jelikož jako v mnoha jiných městech zjistili, že náměstí v centru je přes den téměř prázdné. Akci poznamenalo také špatné počasí  a lehký déšť. Přesto se však za našimi členy někteří lidé zastavili měli jsme příležitost alespoň některým sdělit, proč tam vlastně stojíme. I v Bohumíně se však ukázala přítomnost silné levice. A to tehdy když se nám jeden pán, který si očividně přišel pouze zanadávat, pokoušel vysvětlit, že za komunistů to “fungovalo” a my jdeme pouze tunelovat. Vzhledem k jeho přesvědčení o vlastní “pravdě” bylo naprosto zbytečné poukoušet se cokoli vysvětlit a naši členové měli příležitost si vyzkoušet asertivní jednání v praxi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…