Svobodní zvolili předsedu a čtyři místopředsedy

11.12.2013 12:11

Svobodní zvolili předsedou strany Petra Macha, který obdržel 442 hlasů. Jedenáct členů Svobodných hlasovalo proti tomuto kandidátovi.

Svobodní zvolili předsedu a čtyři místopředsedy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Petr Mach

Z dvanácti kandidátů na čtyři funkce místopředsedů Strany svobodných občanů byli zvoleni v pořadí podle počtu hlasů Karel Zvára, Tomáš Pajonk, Radim Smetka a Jiří Payne.

Volby se uskutečnily elektronicky od 1.12.2013 do 8.12.2013. Volby proběhly řádně a ani do dvanácti hodin po ukončení voleb nikdo nezpochybnil správnost průběhu, konstatuje předseda volební komise Marek Bryša v protokolu o elektronické volbě.

Svobodní volí podle stanov předsedu a místopředsedy vždy do tří měsíců po skončení voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Dvanáct kandidátů na čtyři funkce místopředsedů byl historicky nejvyšší počet účastníků vnitrostranické soutěže. Členové Svobodných měli před rozhodnutím, komu z nich dají hlas, možnost diskutovat s kandidáty na vnitrostranickém fóru, vyslechnout jejich kandidátské projevy na republikovém sněmu nebo se účastnit debaty kandidátů na místopředsedy strany, kterou řídil šéfredaktor Laissez Faire Martin Pánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.