Tasáry (SsČR): Likvidace živnostníků v ČR

05.10.2013 12:30

Trošku z hospodského soudku.Do 6 měsíců si všechny restaurace musí zajistit koncesi pro prodej alkoholu.

Tasáry (SsČR): Likvidace živnostníků v ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Barmanka

Sklady, které dodávají restauracím a neprodávají koncovým zákazníků musí složit 5 mil. kauci na dobu 90 dní. Beru zboží od takového menšího velkoskladu.

Pán od kterého odebírám zboží se v tomto oboru puhybuje něco málo přes deset let. Za tu dobu co jej znám velice pracovitý i jejich zaměstnanci řadově 5 velice ochotní a pracovití a vím dobře, že se mají co ohánět, aby to ustáli. Zajimalo by mne, kde taková společnost vezme 5 mil, když je nemá. Řekněmě, že si vezme pujičku. Co se ale stane, když ji stát tu koncesi z nějakého důvodu nevydá. Za devadesát dní jim prostředky vrátí a budou bance dlužit několik set tisíc.

Nebo jim koncesi vydá a v průběhu 90 dní najde pochybení a penize propadnou státu ( nedivil bych se kdyby našli ji kdyby nic nebylo. Státní kasa je prázdná a víme jak to tady chodí ). Nemluvě o tom, že takové podnikání v rámci vybavení aut, skladů atd. je plánovaná v dlouhodobém horizontu několika let. Stat rozhodl a od 2.10.2013 se živnostníčku starej. Firma, která se nerozhodla zaplatit kauci musí udělat uzávěrku a má 60 dní na výprodej zásob. Co neprodá, musí vydat bez prodlení celnímu úřadu k likvidaci. Rěšení. Můžete to prodat třeba sám sobě, odvést z toho daně a potom můžete doma bumbat až Vám stvrdnou játra, v případě že na to máte. Restaurace v provozovně můžou mít otevřenou pouze jednu lahev od jedné značky alkoholu. Takže pokud pořádáte ples, nebo discotéku, potřebujete někoho, kdo bude neustále běhat do skladu. Takže si to shrneme. Alkohol pro restaurace budou prodávat jenom velké společnosti pro které je 5 mil kauce legrace ( Božkov, Jelínek, Becherovka atd. ) a ostatní pujdou na úřady práce. Restaurace budou potřebovat další administrativní pracovníky, kteří zajistí celou tu mašinerii dokumentace na které nemají prostředky ( přes 1,5 mil lidí v exekuci a co s toho maji živnostníci, když lidi nemají ani na jídlo, nájmy a energie ). A jestli si někdo myslí, že hospoda na vesnici je nějaké terno, hodně se mýlí. Časem uvidíme, že podobná opatření se začnou týkat ji dalších odvětví podnikání. Trh budou ovládat pouze velké korporátní společnosti. Co tam do prdele dělají ti pitomci ve vládě už není normální. Tady je to opravdu už na založení nějakého odboje, nebo emigraci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaromír Tasáry - profil

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.