Úřad vlády zveřejnil seznam vedoucích pracovníků

07.09.2013 9:00

Úřad vlády ČR se ve snaze o další zvýšení transparentnosti svého fungování rozhodl zveřejnit vedle organizačního schématu úřadu také přehled vedoucích zaměstnanců.

Úřad vlády zveřejnil seznam vedoucích pracovníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády České republiky

V seznamu na webových stránkách vlády jsou nově uvedeny pracovní funkce i se jmény až do úrovně ředitelů jednotlivých odborů.

„Tímto krokem pokračujeme v nastoleném směru maximální otevřenosti. U všech orgánů státní správy mají občané právo vědět, kdo konkrétně a za co zodpovídá. Tyto informace budeme proto nyní standardně poskytovat a v případě změn včas aktualizovat,“ říká vedoucí Úřadu vlády Radek Augustin.

Úřad vlády již před časem v rámci zvyšování otevřenosti zveřejnil údaje o platech a odměnách svých vedoucích pracovníků z období let 2007-2013. V zájmu lepší přístupnosti došlo také k úpravě podoby vládního webu, na jehož úvodní domovskou stránku přibyl dobře viditelný odkaz na často vyhledávanou sekci veřejných zakázek.

V seznamu jsou uvedeny funkce se jmény až do úrovně ředitelů odborů. Podrobné organizační schéma naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…