Vilgus (SZ): Policie by se při vyšetřování Metrostavu měla zaměřit i na stavbu radnice Prahy 8

09.10.2013 12:41

V tomto týdnu policejní vyšetřovatelé rozšířili obvinění v kauze Davida Ratha o vedení Metrostavu, který patří k nejvýznamnějším stavebním a tunelářským firmám v Česku. Stejná firma před třemi lety získala za neprůhledných okolností a na základě neférového „výběrového řízení“ zakázku na výstavbu předražené radnice Prahy 8 za 1,4 miliardy korun.

Vilgus (SZ): Policie by se při vyšetřování Metrostavu měla zaměřit i na stavbu radnice Prahy 8
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

„Novostavbu radnice si v roce 2010 prosadila ODS společně se Suverenitou. Doufám, že až kriminálka pojede do sídla Metrostavu na Palmovce v Praze 8, staví se také na místní radnici. Projekt obecního Centra Palmovka za 1,4 miliardy Kč získala v roce 2010 za neprůhledných okolností stejná firma. Utajeně, bez jakékoliv diskuze s veřejností, rozdílem jediného hlasu a pouhé tři týdny před komunálními volbami,” konstatuje opoziční zastupitel ze Strany zelených Petr Vilgus.

 V Libni – Palermu současné Prahy ovládaném modrým kmotrem Martinem Cibulkou – nyní vládne koalice ODS, Hlavu vzhůru a TOP09 s podporou komunistů (koalice bez KSČM neprohlasuje ani program schůze zastupitelstva). Na přípravu Centra Palmovka už byly investovány desítky milionů z obecní kasy.

 „Doporučuji policejním vyšetřovatelům, aby se při vyšetřování v sídle Metrostavu na Palmovce zaměřili také na zakázku na novou radnici Prahy 8. Podezřelých okolností je v tomto případě více než dost,“ konstatuje zastupitel Petr Vilgus (SZ).


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.