Vláda: Výbor pro EU přijal strategický dokument k prioritám ČR na vnitřním trhu

14.11.2013 11:08

Dne 13. listopadu 2013 vládní Výbor pro Evropskou unii schválil materiál Priority vlády České republiky v agendě jednotného trhu Evropské unie pro období 2013-2014. Nová podoba textu, jehož první verze byla přijata v roce 2012, zohledňuje vývoj jednání v orgánech Evropské unie a zdůrazňuje význam, který vláda České republiky agendě jednotného trhu přikládá.

Vláda: Výbor pro EU přijal strategický dokument k prioritám ČR na vnitřním trhu
Foto: Hans Štembera
Popisek: vláda, ilustrační foto

Česká republika dlouhodobě podporuje dokončování jednotného evropského trhu, který vnímá jako jeden z nejhmatatelnějších a hospodářsky nejvýznamnějších přínosů evropské integrace. Mimořádný význam jednotného evropského trhu pro Českou republiku dokládá fakt, že v letech 2004-2012 směřovalo na trhy členských zemí EU vždy nejméně 80 % českého exportu. Materiál Priority vlády České republiky v agendě jednotného trhu EU vytváří strategický rámec pro formulaci dílčích postojů vlády k návrhům v oblasti vnitřního trhu a současně tvoří základ pro určení strategických zájmů z hlediska další normotvorby. Text je strukturován podle jednotlivých svobod, tedy volného pohybu osob, zboží, služeb a kapitálu, jejichž naplnění vnitřní trh zajišťuje. Identifikovány jsou klíčové aspekty vnitřního trhu z pohledu České republiky, mezi něž patří zejména pokračování v rozvoji sektoru služeb a energetiky, vytvoření digitálního vnitřního trhu a posilování konkurenceschopnosti evropského průmyslu.

 Materiál obsahuje přehledné zdůvodnění konkrétních postojů vlády České republiky k jednotlivým prioritám. Popisuje také nástroje a opatření, jimiž bude vláda České republiky usilovat o naplnění identifikovaných priorit. Pozornost je rovněž věnována možnostem uzavírání koalic podobně smýšlejících států a koordinaci pozic v rámci úspěšně se rozvíjející visegrádské spolupráce.

reklama

autor: Vlada.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.