Vláda podpoří vznik nových pracovních míst

08.01.2014 19:20

Kabinet Jiřího Rusnoka schválil na svém výjezdním zasedání novelu nařízení vlády, která zvyšuje finanční příspěvek na vytváření nových pracovních míst ve strukturálně postižených regionech.

Vláda podpoří vznik nových pracovních míst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Změna napomůže vzniku nových pracovních příležitostí, zvýšení povinných odvodů za zaměstnance, snížení výdajů státu na dávky v nezaměstnanosti a k obsazení připravených průmyslových zón. „Zvyšuje se podpora až na možných 200 000 Kč za jedno pracovní místo při splnění daných podmínek, jako je udržitelnost. Týká se to oblastí, ve kterých je míra nezaměstnanosti o 50% vyšší než je průměr,“ oznámil premiér Rusnok na tiskové konferenci.

Novela nařízení vlády o hmotné podpoře na vytváření nových pracovních míst v rámci investičních pobídek reaguje na negativní vývoj zaměstnanosti v Moravskoslezském kraji.

Kabinet dále odsouhlasil snížení mýtného, díky čemuž uspoří dopravci. „Zkracuje se o jednu hodinu doba, kdy je možné vybírat zvýšenou sazbu ve špičkách do 20. hodin podle nového nařízení, doposud to bylo do 21 hod,“ vysvětlil předseda vlády Jiří Rusnok.

Jednání vlády proběhlo tentokrát formou výjezdního zasedání na zámku v Židlochovicích, který navštěvoval již první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…