Vlček (ODS): Živnostníci mají podnikat, nikoliv úřadovat

23.10.2013 12:40

Již v roce 2004 při studiu na Vysoké škole ekonomické jsem začal podnikat, takže problematiku malého a středního podnikání znám sám docela dobře.

Vlček (ODS): Živnostníci mají podnikat, nikoliv úřadovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Za tisíc korun si toho v příštím roce budeme moct koupit možná zase míň

V současné době je v České republice zhruba milion lidí, kteří mají vyřízené živnostenské listy a více či méně se věnují podnikání. To je slušné číslo, zhruba dvacet procent produktivní populace v naší zemi. To nejsou paraziti, jak tvrdí ČSSD. Měli bychom si tedy vážit těch, kteří se rozhodli postavit na vlastní nohy a nechtějí být závislí na státu. Je daleko lepší, když lidé podnikají, než kdyby byli závislí na podporách v nezaměstnanosti na sociálních dávkách.

Proto je potřeba jim vytvořit takové podmínky, které by jim umožnili věnovat se byznysu a nezatěžovat je zbytečnou byrokracii. Zredukujme počet úřadů, které musí živnostníci a podnikatelé z různých důvodů navštěvovat. Určitě by jim pomohlo jednotné inkasní místo, kde by daně, zdravotní a sociální pojištění platili na jednom místě. Dále je to zjednodušení daňových přiznání, daňové prázdniny pro podnikatele, kteří se rozhodli podnikat po ztrátě zaměstnání, podpora českého exportu atd. Myslím si, že v této oblasti je velký prostor pro změny k lepšímu a že jako ODS je musíme umět opravdu důrazně prosazovat.

V případě svého zvolení rád uvítám jakékoliv rozumné podněty od drobných a středních podnikatelů, obchodních či oborových komor ke zlepšení podnikatelského prostředí.
Bude to moje priorita.

Ing. Daniel Vlček,
pražský kandidát ODS č.8 pro volby do PSP
Praha 3

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…