Vostrá (KSČM): Babiš, skvrn a špíny se zbavíš?

23.09.2013 9:24

Demokracie je nudná, zdlouhavá, složitá, klopýtavá a neakční. V reklamním světě by demokracie představovala necky, valchu a mýdlo s jelenem. Pěkná dřina! Na druhou stranu, člověk musí vynaložit um a úsilí, aby takto vyprané prádlo zářilo čistotou.

Vostrá (KSČM): Babiš, skvrn a špíny se zbavíš?
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Velkopodnikatel Andrej Babiš nabízí jednodušší cestu. Nač se prát s nějakou demokracií, lopotit se za výsledkem, hledat kompromis mezi valchou a mýdlem s jelenem. I ty ruce se mohou odřít. Holt, demokracie.

Nač tak složitě, ptá se Andrej Babiš. Demokracie? Stát je jako firma, hlásá. A tam se na demokracii věru nehraje. Rychle, automaticky, jedním zmáčknutím knoflíku všechny a všechno proprat v prášku Babiš. Má barevný obal, slibuje zázračné výsledky, skvrny jsou prý hned pryč, hlásá reklama. V ní poskakují bývalí novináři, emeritní herci a ředitelé divadel, všichni tančí kolem barevné krabice s práškem Babiš.

My všichni, kterým záleží na demokracii v této zemi, právě teď musíme o to intenzivněji vysvětlovat voličům, že krásná barevná krabice i tančící celebrity v reklamě neznamenají, že se prádlo vypere dočista a skvrny zmizí. Jestli chceme, aby tato země opět prosperovala, aby razantně ubylo nezaměstnaných a mladí lidé se nebáli mít děti kvůli sociální situaci, musíme všichni do ruky vzít valchu a mýdlo s jelenem. Zkratka přes prášek Babiš neexistuje, je to jen slepá ulice.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

reklama

autor: kscm.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.