Vostrá (KSČM): Guvernérova cena

10.01.2014 8:17

Guvernér České národní banky dostal minulý týden ocenění od zahraničního bankéřského magazínu The Banker za svůj nedávný „vynikající“ výkon. Je spíše řečnickou otázkou, zda by podobné vysvědčení dostal od občanů České republiky, když ( bez věrohodného vysvětlení ) znamená intervence Rady ČNB fakticky zdražení většiny zboží, včetně potravin.

Vostrá (KSČM): Guvernérova cena
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

To navíc po zdražování, se kterým přišly pravicové vlády v posledních letech neustálým zvyšováním DPH. Rozhodnutí se nesetkalo ani s pochopením českých podnikatelů. Nebudu radši rozvádět, jak moc může být informace o chystaném oslabení koruny finančně nekonečně výhodná naopak pro případné zasvěcené spekulanty, neboť bychom se pohybovali na poli trestního práva. Co se týče oceňování, tak ještě stojí za zmínku, že ocenit stejně tak nemůžeme skutečnost, že Česká národní banka nechala léta fungovat Metropolitní spotřební družstvo, které vylákalo zvláště ze starších lidí miliardy korun a poté prostředky zjevně vyvádělo přes falešné úvěry do podezřelých, účelově založených firem. Česká národní banka má zde odpovědnost dozoru a je neuvěřitelné, že bylo tak dlouho přehlíženo tunelování úspor mnoha lidí. Chování a vliv bank na chod státu by se mělo stát více tématem veřejné diskuze a taky tématem nadcházejících Evropských voleb, neboť vliv bank na rozhodování na celoevropské úrovni se již ukázal například v souvislosti s řeckou krizí. Evropské banky měly v Řecku nakoupené dluhopisy a podíly ve společnostech. Nyní musí daňoví poplatníci EU tyto jejich investice sami zaplatit.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…