Vostrá (KSČM): Sliby se mají plnit nejen o Vánocích

26.09.2013 9:23

Začíná říjen, který je posledním měsícem, ve kterém zahrady zdobí větší množství rozkvetlých rostlin. Ty však rychle odkvétají a jejich květy ničí první podzimní mrazíky.

Vostrá (KSČM):  Sliby se mají plnit nejen o Vánocích
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Moc bych si přála, aby s těmi podzimními mrazíky zmizely i trable našich spoluobčanů a všechny dopady reforem, které pro ně připravila Nečasova vláda. Je třeba si uvědomit, že politika by pro nás měla být možností pomoci občanům. Role politika je být prostředníkem, který se bude věnovat problémům, které je trápí a snažit se jim maximálně pomoci a nalézt alespoň částečná řešení. Připadá mi, že každý pošilhává po velké politice v Praze, přednější však pro mě jsou problémy regionální a především ty, které nás mladší teprve čekají. Obyčejné věci, jež by měly být samozřejmostí, jsou pro mnohé nedosažitelné. Ať už jsou to byty pro mladé, první zaměstnání, které má být dosažitelné, obavy seniorů ze stáří i z toho, že nedosáhnou na lékařskou péči. Mnozí si řeknou, žijeme v moderním státě a mělo by to být samozřejmostí, jenže zde působí jakási bublina, která je rozprostřena nad některými mocnými politiky a příliš je neláká zabývat se těmito trabli, které považují za podřadný problém a zapomínají na to, kdo jim umožnil stát se tím "velkým" politikem. Někteří už jsou pouze hosty ve svém kraji, pomalu a jistě zapomínají na své spolužáky, přátele i známé. A takovou političkou bych si nikdy nepřála být.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…