Votava (NS-LEV 21): Podtrženo, sečteno!!!

11.09.2013 13:22

Sedmiletá vláda pravice skončila. Vládní skandály se rychle střídaly. Vláda panské koalice se položila sama, stačilo do ní jen trochu drcnout. Nečasův milostný příběh byl jen tím posledním polínkem. Dnes můžeme bilancovat „úspěchy“ této vlády. Přes vládní škrty dluhy státu výrazně narostly, nataženou ruku církve budou splácet i naši vnuci. Demokracie, tedy vláda lidu, v naší vlasti nevyrostla ani o píď...

Votava (NS-LEV 21): Podtrženo, sečteno!!!
Foto: Archiv
Popisek: NS - LEV 21

Sčítáme dnes škody. Místo řeckého strašáku, kterým pravice mávala před voliči, přišly negativní ekonomické dopady. Nezaměstnanost se stala strašákem většiny z nás. Bydlení se stává pro mnohé spoluobčany nedostupné. Tisíce bezdomovců bloudí ulicemi měst, fronty na sociální podpory se nekrátí. V mnohých městech vznikají sociální ghetta. V těchto místech roste sociální napětí. Ulice se stává nebezpečnou. Sociální dopady, dříve se tomu říkalo bída, dopadají i na děti. Drogy a  herny, místo sportu, kultury. Rodiny se propadají do dluhové pasti, zadlužení rodin se dostává do astronomických čísel. Exekutoři mají velké žně. Stát frontu na jídlo, které se vydává zdarma, není již hanbou. Senioři, krácení na penzi vládními úsporami, ztrácejí své poslední jistoty. Zdravotní péče se stává pro mnohé občany nedostupnou. Nárůst daňové zátěže dopadá zejména na ty sociálně slabé.         

Pravicová vláda svým, proklamovaným antikomunismem, zakrývala jen svou neschopnost. Přitom korupce za její vlády jen kvetla. Dnes bilancujeme. Vidíme zkázu v každé oblast. Je nutno podtrhnout a sečíst. Ale také připomínat před volbami.

Bude jistě snaha pravicových politiků zamést své hříchy. Najít nové Věci Veřejné, předložit voličům nové ikony své politiky. Strašení i sliby budou hledat naivního voliče. Stovky milionů půjdou na předvolební kampaň. Inzertní tedy mediální masáž voličů je již připravena. Před televizní kamery, tedy před voliče, půjdou jen strany vyvolené, předem určené. Soutěž politických stran v České republice není ani rovná, ani poctivá. Česká republika na své svobodné, tedy i rovné volby teprve čeká. Ty letošní říjnové volby do PS Parlamentu ČR budou opět o manipulaci s voličem, tedy o síle peněz a medií.

Sečteno, podtrženo... Přesto to vzdát nesmíme!     

Přemysl Votava, předseda krajské organizace LEV 21 v Praze

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce