Zachariaš (KSČM): Obhajoba řadového občana je trestná?

23.10.2013 19:03

Musím říct, že mne velmi zarazilo, do jak tragikomických rovin se může dostat předvolební kampaň.

Zachariaš (KSČM): Obhajoba řadového občana je trestná?
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Antikomunistické hnutí totiž podalo trestní oznámení na jednoho z pražských kandidátů KSČM – Milana Krajču. Stalo se tak na základě věty, kterou pronesl ve svém předvolebním spotu: „Jako komunisté hájíme zájmy většiny proti hrstce bohatých a mocných.“

Prý porušuje zákon § 403 o právech a svobodách člověka. Odvolávání se na tento zákon mě však překvapilo ještě více, protože pokud bychom přijali rétoriku jmenovaného hnutí, trestná by byla celá kampaň ODS. Zejména v těchto posledních dnech před volbami, kdy ODS používá sousloví „střední třído, braň se!“ (i přesto, že právě střední třídu vláda ODS nejvíce v negativním slova smyslu zasáhla). Za trestné bychom pak mohli považovat například i kroky TOP 09, která ve vládě i ve svém programu chce nepokrytě zvýhodňovat jednu skupinu, rozumějte bohaté, před druhou – nízkopříjmovými.

Pavel Kůrka z Antikomunistického hnutí ještě k oznámení dodal, že doufá v potrestání komunistického kandidáta. Já také doufám v potrestání, ale těch, kteří zde téměř čtvrt století rozkrádali majetek občanů, protože žili na úkor nás všech! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině