Zachveja (SPOZ): Cui bono, Miroslave Šloufe?

04.10.2013 15:49

Komentář k situaci kolem Miroslava Šloufa.

Zachveja (SPOZ): Cui bono, Miroslave Šloufe?
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Vážení občané, vážení přátelé,

dovolte mi krátké představení namísto úvodu. Před volbami do Poslanecké sněmovny v roce 2010 jsem vedl kandidátku SPOZ v Moravskoslezském kraji.

Mé sympatie k této straně přetrvaly a proto – jako člen kandidátky v letošních volbách – hodlám SPOZ svým úsilím podpořit znovu.
Nejen z těchto důvodů mne silně pobouřily poslední výroky Miroslava Šloufa na adresu pana prezidenta. Vzhledem k jejich – nebojím se tvrdit – urážejícímu, až vulgárnímu obsahu jistě nejsem jediný. Cítím proto potřebu se k celé věci osobně vyjádřit.

Postavení prezidenta u nás tradičně požívá zaslouženého respektu a (dá se říci) také jisté úcty ze strany veřejnosti. To samozřejmě neznamená, že není možné podrobit i tento úřad korektní kritice. Ostatně chceme-li zde zachovat demokracii, která nás stála tolik úsilí, nelze ani uvažovat jinak. Prohlášení Miroslava Šloufa však nemohu při veškeré své snaze zařadit do kategorie „kritika“. Dovolím si tvrdit, že výroky, které pan Šlouf věřejně hlásá do sdělovacích prostředků, zůstaly ve své hrubosti daleko před branami kostruktivního hodnocení.

Lze podotknout, že svoboda jednotlivce končí u svobody druhého. Stejně je tomu v případě svobody slova. Pejorativně laděná prohlášení pana Šloufa jsou dle mého názoru pouhým tvrzením bez pravdivého obsahu, který by bylo možné prokázat. Ostatně co jiného soudit o výstřelcích popisujících údajnou neschopnost pana prezidenta orientovat se v budově Parlamentu ČR. Za mnohem zásadnější však považuji účelové spojování pana prezidenta s pochybnými kontakty nyní tak hlasitého Miroslava Šloufa.

Jsem toho názoru, že těmito – jistě žalovatelnými – výroky pan Šlouf neomaleně prosazuje své vlastní zájmy s cílem (a tedy úmyslně) poškodit dobrou pověst prezidenta a potažmo také SPOZ. V prostředí urážek našeho prezidenta se proto nezbývá ptát: Cui bono (komu ku prospěchu), Miroslave Šloufe?
V tomto duchu si dovolím ještě závěrečnou poznámku. Stejná otázka mne totiž napadá také v souvislosti s paní Ditou Portovou, která svými nejapnými výroky, domnívám se, bohužel usiluje o totéž.

JUDr. Matěj Zachveja

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…