Zdechovský (KDU-ČSL): Brusel by měl přestat podnikatele šikanovat

23.01.2014 8:22

Žádný členský stát Evropské unie, Česká republika nevyjímaje, nechce být zahlcován zbytečnými a nesmyslnými opatřeními vnucované Bruselem. Jedním z cílů Evropská unie je prosazování odstraňování administrativních bariér při obchodovaní...

Zdechovský (KDU-ČSL): Brusel by měl přestat podnikatele šikanovat
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

Žádný členský stát Evropské unie, Česká republika nevyjímaje, nechce být zahlcován zbytečnými a nesmyslnými opatřeními vnucované Bruselem. Jedním z cílů Evropská unie je prosazování odstraňování administrativních bariér při obchodovaní mezi jednotlivými členskými zeměmi, avšak z celého projektu se v celé řadě oblastí stal byrokratický kolos. Administrativa Evropská unie chrlí jednu regulaci za druhou s cílem řídit každou jednotlivou část lidského života, a to se samozřejmě týká i podnikání.

Evropská unie, lépe řečeno její poslanci, by se neměli podnikatelům házet klacky pod nohy, ba naopak. Měli by přijímat taková opatření, která by zjednodušila podnikatelskou činnost, aby byla podporována ekonomika jednotlivých států a tím tak prosperovala celá Evropská unie. EU by také měla ztížit přístup na svůj trh, aby nebyl evropský trh zaplavován tzv. šmejdy.

Pokud má být Evropa konkurenceschopná, měl by být ze strany poslanců Evropského parlamentu prostřednictvím legislativních opatření vyvíjen na Čínu nátlak, aby vyráběla a dodávala zboží do Evropy za stejných podmínek, jako mají evropští výrobci. Velmi často dochází k tomu, že nám Čína svým levným a často nekvalitním zbožím likviduje naše fungující a kvalitní podniky.

Není možné, aby čínské zboží mělo deklarovanou tak nízkou hodnotu. Setkáváme se s problémem, že například značkové tričko stojí na pultech obchodů 500 Kč a přitom je deklarováno v dokumentaci za 15 Kč. Na tento problém by se Evropa měla zaměřit a nezabývat se tím, zda a kdo jak má být oblečen. To naší, respektive evropské ekonomice rozhodně nepomůže.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.