Ženíšek (TOP 09): Kobliha jako priorita

14.10.2013 19:10

Podnikatel Andrej Babiš a svědkové, které navrhl na podporu svých tvrzení, nedorazili minulý čtvrtek na soudní projednávání se slovenským Ústavem paměti národa.

Ženíšek (TOP 09): Kobliha jako priorita
Foto: top09.cz
Popisek: Marek Ženíšek

„Dokumenty, které jsme předložili, potvrzují, že pan Babiš je oprávněně evidovaný ako agent STB s krycím jménem Bureš,“ tvrdí šéf ústavu Ondrej Krajňák. Kvůli chybějícím svědkům však bylo další stání odročeno na leden, což Babišovi v napjatém předvolebním boji hraje do karet. Jeho právní zástupci omluvili absenci svého klienta vysokým pracovním nasazením. Není divu, Babiš ten den místo k soudu zamířil plnit důležitou misi. Na jedné z dopravních tepen metropole v rámci kontaktní kampaně opakovaně nabízel Pražanům své koblihy. „Od rána rozdáváme na metru Dejvická koblihy. Nejnasranější lidi chodí kolem sedmé,“ zveřejnil právě ten den na svém twitterovém účtu.

Lídr ANO se, poněkud populisticky, pasuje coby zaměstnavatel 34 000 Čechů do role chlebodárce národa. Co se naučil za socialismu, dokáže bravurně zúročit i dnes. Své členství v KSS vysvětluje jako skutečný chlap - přesvědčila ho k němu jeho matka. Lze ale čekat něco jiného od muže, který byl v době normalizace kariérním komunistou, jehož jediným cílem bylo vydělávat peníze a budovat potřebné kontakty částečně generující také vliv? Zřejmě ne, ale od člověka s ambicí obsadit křeslo premiéra očekávám přinejmenším trochu víc. Minimálně odvahu přihlásit se ke své minulosti. Jenže když se něco nepodaří Andreji Babišovi, mívá po ruce někoho, kdo je toho zjevnou příčinou. Nikdy jí však není on sám. V předvolebním čase hurónsky hlásá, jak si to rozdá s velkými politickými stranami. Zatím si to však nedokázal rozdat ani sám se sebou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…