Ženíšek (TOP 09): Podpoříme firemní školky a flexibilní pracovní úvazky

23.10.2013 21:37

Komentář lídra v Plzeňském kraji Marka Ženíška.

Ženíšek (TOP 09): Podpoříme firemní školky a flexibilní pracovní úvazky
Foto: top09.cz
Popisek: Marek Ženíšek

Rodina je naší prioritou, stejně jako odpovědná výchova dětí, která je základem budoucí prosperity a také mezigenerační solidarity.

Rodinné dávky jsou jedním z důležitých faktorů v podpoře rodiny a jsou v naší zemi na nejvyšší úrovni ze všech zemí OECD. Budeme prosazovat, aby výše finanční pomoci na mateřské dovolené nebyla omezena, ale odvíjela se od výdělku matky před nástupem na mateřskou. Navíc chceme podporovat firemní školky a flexibilní pracovní úvazky. Například už letos, kdy jsme vedli resort MPSV, jsme napsali zákon o dětských skupinách a také podpořili tisíce takových míst na zkrácený úvazek dotací platu. Podpoříme dál firemní školky a dětské skupiny prostřednictvím daňových úlev.

Usnadníme rodičům práci na částečný úvazek. Prosadíme, aby rodiče platili méně na zdravotní pojištění a zaměstnavatelé odvody nemuseli doplácet do vyměřovacího základu z minimální mzdy. Zachováme významné zvýhodnění péče o děti v rodinném prostředí.

Otevřeme diskuzi o možnosti tzv. společného sociálního pojištění manželů, při kterém mohou mít oba manželé stejné nároky na finanční plnění ze sociálních systémů. Reforma pěstounské péče přinesla zlepšení možností pro výchovu dětí v náhradní rodině. Budeme podporovat další rozšiřování služeb pro sociálně slabé rodiny i pro pěstouny.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.