Ženíšek (TOP 09): Tak určitě. Kuřata Babišovi ve sněmovně uletí

02.10.2013 9:53

Tak určitě, chci se dostat z farmy ven. Říká jedno kuře Andreje Babiše v nové reklamě, ve které mu asistuje dlouholetý volič ODS, hokejista Jaromír Jágr. Babišova kuřata se skutečně z farmy dostanou ven, jenže bude to farma ANO ve sněmovně.

Ženíšek (TOP 09): Tak určitě. Kuřata Babišovi ve sněmovně uletí
Foto: top09.cz
Popisek: Marek Ženíšek

Babiš nesnáší srovnání s Věcmi veřejnými, ale jeho politika směřuje k tomu samému, co jsme viděli u VV v posledních letech. Babišova kuřátka budou proto postupně prchat stejně, jako odcházela kuřátka Víta Bárty. Zatímco Bárta dirigoval chvilku svá kuřátka pomocí různých obálek, těžkého červeného vína a na schůzkách, které si vzájemně členové VV nahrávali, tak Babiš je žene po politickém dvorku silou svých peněz. Jenže politika zůstane uměním kompromisu, i když ji budete řídit jako firmu, tedy tak, jak to chce guru hnutí ANO. Přestože se všichni jeho kandidáti tváří, že jsou srozuměni se svým budoucím osudem, až ve sněmovně pochopí, že buď budou poslouchat hospodáře (do této role se Babiš skutečně stylizuje), nebo budou muset z farmy ven.

Pokud budou zvoleni, tak herec Stropnický či profesor Zlatuška zjistí, že své myšlenky prosazovat nebudou. Budou hájit pouze zájmy Andreje Babiše. Když firma, tak firma. Když farma, tak farma. Podobně, jako to bylo u Věcí veřejných. Po čase ale dostanou kuřátka zcela jistě chuť na trochu svobody, budou chtít z ohrádky ven. Copak to ale ve firmě jde? Vlastně jde. Není to ale dobrovolné.

Kdysi Věci veřejné hovořily o dinosaurech v politice, dnes zde máme kuřata v líhni ANO. Velikost zvířátek se změnila, problém zůstal stejný…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích