Zlín: Problémové provozovny na Kvítkové budou končit provoz o půlnoci

23.06.2013 12:59

Problémové provozovny The Best Club a Metro budou mít otevírací dobu pouze do půlnoci. Radní města a následně i zastupitelé dnes rozhodli o tom, že v části ulice Kvítková, kde se oba podniky nachází, bude uplatněna obecně závazná vyhláška umožňující omezit otevírací doby podniků.

Zlín: Problémové provozovny na Kvítkové budou končit provoz o půlnoci
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Vyhláška vstoupí v platnost 15 dnů od vyvěšení na úřední desku, tedy už v první polovině července. Pokud ji provozovatelé obou nočních podniků nezačnou respektovat, budou čelit sankcím v podobě opakovaných finančních pokut. "Uplatnění této vyhlášky je velmi razantním opatřením, které fungování obou problémových provozoven citelně zasáhne. A věřím, že lidem, kteří na Kvítkové bydlí, zajistí po dlouhých měsících zase klid na odpočinek," prohlásil náměstek primátora Ondřej Běták, který návrh na omezení provozní doby v části ulice Kvítková radě i zastupitelům předložil.

V souvislosti s provozem Bestu a Metra eviduje městská policie celou řadu případů narušování veřejného pořádku a rušení nočního klidu. Od počátku letošního roku k 17. červnu provedla v této lokalitě už 294 kontrol a obdobný počet těchto úkonů provedla  i Policie ČR. "Dokud tyto podniky nebyly otevřené, vládl na Kvítkové více méně klid a to i přesto, že zde působí řada jiných podniků. Jakmile Metro znovu zahájilo provoz a otevřel se Best, situace se radikálně zhoršila. Pro lepší pochopení problému každému doporučuji, aby se šel na Kvítkovou podívat v době, kdy mají jmenované podniky otevřeno. Udělají si tak dokonalou představu o tom, čemu jsou zde bydlící lidé v noci vystaveni. A je dobré připomenout, že třeba Best funguje v prostorách, které rozhodně nebyly zkolaudované k činnostem, které jsou zde fakticky provozovány. Což už řeší stavební úřad," konstatoval Ondřej Běták.

Podle poznatků strážníků se bude počet zásahů s příchodem léta ještě zvyšovat. Vzhledem k vysokým teplotám mají lidé otevřená okna a jsou tak ještě více vystaveni obtěžování hlukem.

Problémy s rušením nočního klidu a narušováním veřejného pořádku se už město pokusilo vyřešit aplikováním vyhlášky, která zakazuje konzumaci alkoholu na veřejnosti. Protože nápravu nepřinesla, začala radnice připravovat uplatnění vyhlášky omezující otevírací dobu podniků. "Nechtěli jsme ale, aby zasáhla i ta zařízení, v souvislosti s jejichž provozem nejsou problémy. Proto vyhlášku aplikujeme pouze v části ulice Kvítková, kde problémy s narušováním veřejného pořádku a nočního klidu vznikají a projevují se," uvedl náměstek primátora.

Problémy související s provozem The Best Clubu a Metra řeší město dlouhodobě. Počátkem března iniciovalo jednání s vlastníky budov, ve kterých tyto podniky působí, na které je informovalo o situaci a krocích, které chystá. "Provozovateli The Best Clubu, který sídlí v našich prostorách, jsme výhrady města k chodu tohoto podniku a chování jeho návštěvníků tlumočili. Protože máme zájem na bezproblémovém soužití občanů a podnikatelských subjektů v této lokalitě, nájemci jsme sdělili i doporučení, která na schůzce na radnici zazněla," potvrdila Martina Šimčíková, vedoucí odboru správy majetku TOMA a.s.

Provoz The Best Clubu řeší i odbory stavební a živnostenský magistrátu, kteří s jeho provozovatelem vedou správní řízení. V jejich rámci udělily hned několik pokut.

Vyhlášku omezující otevírací dobu podniků město uplatnilo už několikrát a vždy s velkým efektem. Například v lokalitě Kúty pomohla vyřešit problém, který tamní obyvatele trápil desítky let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích