"Stojednička" se tříští. Úlehla a Florián se nezúčastní hlasování

07.08.2013 19:29

Poslanci ODS Tomáš Úlehla a Jan Florián se nezúčastní hlasování o důvěře Jiřího Rusnoka, čímž zpochybnili často prohlašovanou "stojedničkovou" podporu Miroslavy Němcové. Oba to uvedli v písemných vyjádřeních.

"Stojednička" se tříští. Úlehla a Florián se nezúčastní hlasování
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

"Rozhodl jsem se tak pro postoj, který sice není výhodný pro mne, ale je dobrým řešením pro Českou republiku i pro ODS. Jsem přesvědčený, že občané chtějí, aby se začaly řešit jejich problémy a politická scéna přestala stravovat sama sebe," uvedl Úlehla v písemném prohlášení. Florián své důvody popsal velmi podobným způsobem.

Oba dva přitom podepsali listinu na podporu Němcové coby příští premiérky. Svým rozhodnutím tak nepřímo potvrdili slova prezidenta Miloše Zemana, že žádná pevná "stojednička" již neexistuje.

Server Lidovky.cz informoval, že váhá i Tomáš Hrdlička, vlivný zákulisní hráč v pražské ODS. "Myslím, že by ODS měla sebekriticky vyhodnotit chyby svého vládnutí se zvláštním důrazem na nesplněné či přímo porušené předvolební sliby voličům, například nezvyšování daní, odejít do opozice, svolat na září volební a programový kongres a ještě v tomto roce podpořit předčasné volby. Odhaduji, že vládě nebude vyslovena důvěra, ale nebude ani 101 koaličních hlasů. Takový pat. Uvidíme,“ nechal se slyšet.

Úlehla i Florián patřili do skupiny tzv. rebelujících poslanců ODS, kteří se stavěli proti premiérovi Petru Nečasovi a odmítali přijetí daňového balíčku. Nakonec však ustoupili a podřídili se postojům strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…