Babiš je největší předlistopadové zlo, napsal nám Mirek Topolánek. A šéf ANO hned odpověděl

06.01.2014 10:10

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš ve své reakci na novoroční rozhovor s exprezidentem Václavem Klausem uvedl, že Klaus je největší polistopadové zlo a měl by poprosit český národ o odpuštění za to zlo, co tady vykonal za 24 let své politiky. Expremiér a bývalý předseda ODS Mirek Topolánek v reakci pro ParlamentníListy.cz uvedl, že mety „největšího zla“ dosáhl Babiš již před listopadem ´89.

Babiš je největší předlistopadové zlo, napsal nám Mirek Topolánek. A šéf ANO hned odpověděl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Anketa

Kdo je pro vás důvěryhodnější osobnost?

hlasovalo: 12537 lidí

Exprezident Václav Klaus ve svém novoročním rozhovoru na TV Prima řekl, že pro dnešní dobu víceméně platí teze Václava Havla „naše země nevzkvétá“ a je možné pozorovat určité „zahnívání“, ale určitě jsme na tom lépe než před listopadem 1989 a nejsme na tom tak špatně, jak se tváříme, a měli bychom též opustit závist a vzájemné podezřívání.

Na to pak pro ParlamentníListy.cz reagoval Andrej Babiš: „Největší polistopadové zlo by mělo poprosit český národ o odpuštění za to zlo, co tady vykonalo za 24 let své politiky. Určitě na tom jsme lépe než před listopadem ´89, ale ne všichni a určitě ne díky němu, ale díky tradičním schopnostem našeho národa. Nicméně jsme na tom mohli být podstatně lépe, kdyby v politice nebyli ti, kteří tam šli kvůli vlastnímu egu.“

Historii píší vítězové

K celé polemice se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil ještě Mirek Topolánek, pro něhož Babiš mety „největšího zla“ dosáhl již před změnou v roce 1989.

„O Babišovi platí, že této mety dosáhl již před listopadem. To, že lidi s charakterem a morálkou jako on jsou znovu u moci, neznamená, že mají jako staronoví vítězové nějaké právo hodnotit své předchůdce, kterým nesahají ani po kotníky. Pokud znovu nezavedou ono známé bolševické ´historii píší vítězové´,“ reagoval Topolánek.

ParlamentníListy.cz požádaly Babiše o vyjádření a šéf hnutí ANO k prohlášení Topolánka uvedl: „Topolánek by měl radši udělat majetkové přiznání včetně vily v Monte Argentariu a sdělit lidem, kde ty peníze na majetek, který má, zdanil.“

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Klaus jen obhajuje dobu, kdy byl politicky aktivní

Klaus a Babiš se napadají dlouhodobě. Nejenom vstupem ANO a Úsvitu do Parlamentu a úpadkem klasických politických stran podle Klause skončil polistopadový režim parlamentní demokracie.

„Klaus jen obhajuje dobu, kdy byl politicky aktivní. To, co kritizuje, je důsledek jeho politiky. Kdyby vše fungovalo, jak má, hnutí ANO by nikdy nevzniklo,“ reagoval tehdy pro ParlamentníListy.cz předseda ANO Andrej Babiš.

Lhář, podvodník, mafián…

Nedávno též Klaus pro týdeník Euro uvedl, že by raději viděl vládu ČSSD a KSČM než nynější rýsující se vládu ANO, ČSSD a KDU-ČSL: „Očekával jsem, že volby budou obrovským zahnutím doleva. Všichni jsme mysleli, že vyhraje sociální demokracie a buď sama, nebo s veřejnou či tichou podporou komunistů bude vládnout v klasickém slova smyslu. To, co se stalo, je pro mě překvapivý výsledek. Byl bych raději, kdyby vládly levicové strany než Babišové s Okamury a Bělobrádky.“ 

Podobně i Topolánek s Babišem na sebe dlouhodobě pálí. Topolánek označil v minulosti například Babiše za lháře a podvodníka. Babiš zase spojil Topolánka se „zlodějnami“ a „mafiánským státem“. „I předtím tu existovala korupce, s Topolánkem však dostala tři nuly navrch,“ uvedl například před časem Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…