Babiš získal do voleb známou novinářku. Ta hrozí velkými kauzami

28.08.2013 12:14

VÍME PRVNÍ Podnikatel Andrej Babiš pokračuje v získávání osobností, které by kandidovaly za jeho hnutí ANO 2011 v předčasných volbách do sněmovny. Po herci Martinu Stropnickém nebo bývalém komentátorovi MF Dnes Martinu Komárkovi, bude za Babiše zřejmě kandidovat i investigativní novinářka Jana Lorencová.

Babiš získal do voleb známou novinářku. Ta hrozí velkými kauzami
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

Ta by měla právě dnes v Praze na jednání s vedením hnutí oficiálně potvrdit svoji účast ve volbách za ANO 2011 jako nezávislá kandidátka v Moravskoslezském kraji. Zda bude lídryní zdejší kandidátky zatím není jasné.

Lorencová: Chci, aby mě bylo znovu slyšet

Jak řekla ParlamentnímListům.cz, za její motivací pro vstup do politiky, je mimo jiné snaha dotáhnout do konce kauzy, na které coby novinářka dlouhodobě upozorňovala, aniž by došlo k jejich nápravě. „Chci, aby mě bylo znovu slyšet a aby moje čtyřiadvacetiletá novinářská práce nebyla k ničemu,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz.

Lorencová ještě nedávno koketovala s myšlenkou, že by kandidovala v Moravskoslezkém kraji za Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. Z toho ale nakonec sešlo. Babiš Lorencovou podporoval už v loňských senátních volbách, v nichž neúspěšně kandidovala jako nezávislá za Stranu práce v obvodu č. 74 - Karviná.

Jana Lorencová působila v několika tištěných médiích a poté v pořadech České televize - Nadoraz, Fakta, Klekánice, Za zdí. Odkryla a dodnes sleduje kauzy lehkých topných olejů, pašování lihu a družstevních záložen. Získala řadu novinářských ocenění, například cenu Ferdinanda Peroutky, Křepelky a Trilobita. V současné době pracuje na sérii knih, které mají připomenout různé kauzy typu Československá námořní plavba, Diag Human, Radovan Krejčíř apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kup

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…