Bárta si ulevil po debatě u Moravce: Pravici drží pohromadě jenom prachy

04.08.2013 17:05

Kdo dnes sledoval Otázky Václava Moravce na České televizi, byl svědkem toho, kterak se úřadující předseda ODS Martin Kuba nepochopitelně rozčiluje nad změnami v dozorčích radách státních podniků, které dělá vláda Jiřího Rusnoka. Alespoň podle předsedy Věcí veřejných Víta Bárty, jenž se s ním dnes v pořadu střetl.

Bárta si ulevil po debatě u Moravce: Pravici drží pohromadě jenom prachy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Ve své reakci na dnešní vysílání, kterou mají ParlamentníListy.cz k dispozici, píše, že Kuba měl plná ústa potřeby demokracie a ústavních pořádků v naší zemi. „Ano, při těchto provoláních jsem mu skočil nezdvořile do řeči, protože už jsem opravdu nevydržel poslouchat účelové lži, které Kuba kydal občanům do tváře,“ přiznal. Kuba ho poté označil terminátorem, který jej ani nenechá domluvit.

Bárta dle svých slov proto musel připomenout, jak se odvolaný ředitel Českých drah Petr Žaluda podílel na uplácení exposlance Petra Tluchoře a dalších poslanců. „Je samozřejmě nehoráznost, že místo vyhazovu na hodinu, což by Žaludovu předvedenou bilanci v ČD čekalo v každé komerční firmě, dostane místo toho padák v hodnotě 12 milionů. Asi by nebylo od věci, kdyby pan Žaluda tyto peníze věnoval na dobročinné účely nebo na konto oddlužení republiky,“ míní.

Celé prohlášení Víta Bárty ZDE.

Za symbolickou pak prý považuje skutečnost, že Kubovi „v kydání“ přispěchala na pomoc Karolína Peake. Ta se podle Bárty jen ohání protikorupční strategií a přitom tiše asistovala policejnímu puči, nezákonnému odvolání nezávislého policejního prezidenta Lessyho. „Tato její vsuvka je jen příkladem fungující pseudopravicové koalice, kterou pohromadě drží už jen prachy ze státních firem,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…