Blb, spermie, ejakulát, trest smrti. Ivan Langer ostře bránil vyslýchaného Nečase

15.07.2013 10:47

Někdejší místopředseda ODS a exministr vnitra Ivan Langer i nadále tvrdě brání stíhaného expremiéra Petra Nečase. Tentokrát v komentáři na sociální síti Facebook usadil novináře, který odsuzoval Nečasova slova na adresu vrchního žalobce Ištvana vyřčená po pátečním výslechu expředsedy vlády. Podle "mladofronťácké logiky" by Nečas měl rovnou požádat o trest smrti, napsal Langer.

Blb, spermie, ejakulát, trest smrti. Ivan Langer ostře bránil vyslýchaného Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

"Podle jeho mladofronťácké logiky by jim měl zřejmě poděkovat za trestní stíhání a požádat o trest smrti...," glosoval Langer televizní vystoupení redaktora MF Dnes Tomáše Syrovátky.

Servítky si nebere

A v kritice a ostrých slovech šel ještě dál. "Že je Syrovátko arogantní blb jsem měl možnost poznat osobně ve svém soudním sporu s MfD, ale jeho dnešní mentální ejakulát mně vskutku vyrazil dech! Inu, jak jsem již psal - neuron a spermie jsou opravdu odlišné buňky...," uzavřel exministr.

Co přesně napsal v pátek na Facebook Ivan Langer:

Tak se teď na ČT24 dívám na nějakého Syrovátku z Mf Dnes a poslouchám, jak se pohoršuje nad tím, co si dovolil říct Petr Nečas na adresu policie a státních zástupců... Podle jeho mladofronťácke logiky by jim měl zřejmě poděkovat za trestní stíhání a požádat o trest smrti... Že je Syrovátko arogantní blb, jsem měl možnost poznat osobně ve svém soudnim sporu s MfD, ale jeho dnešní mentální ejakulát mně vskutku vyrazil dech! Inu, jak jsem již psal - neuron a spermie jsou opravdu odlišné buňky...

Petr Nečas se po svém výslechu v souvislosti s kauzou své blízké spolupracovnice Jany Nagyové nechal slyšet, že jde o právní konstrukci. "Jedná se o politický proces. Jedná se jednoznačně o svévoli státního zastupitelství. Jedná se o vykonstruovanou záležitost," řekl bývalý premiér.

A exministr vnitra Ivan Langer je s ním zajedno. Pro ParlamentníListy.cz uvedl, že je "bytostně přesvědčen, že se v České republice nenajde soud a soudce, který by byl schopen za daného stavu věci v tomto případě vynést odsuzující rozsudek".

Ištvan a Láska mají jasno: Šlo o úplatek

Advokát Václav Láska, který naopak politický obchod uzavřený mezi tehdejším premiérem a exposlanci ODS považuje za jasnou korupci, k tomu řekl, že podle něj prvoinstanční i odvolací soud úplatkářství odsoudí, ale ke zvratu dojde při dovolání.

Podle Lásky jde o demagogii politiků, kteří nyní tvrdí, že při tomto postupu policie je trestným činem podplácení úplně všechno, co se v politice děje. "Situace kolem exposlanců byla zcela výjimečná tím, že tam byla přímá souvislost mezi úplatkem v podobě trafiky a porušením ústavního slibu, ústavních povinností poslance. To je prostě trestný čin," vysvětluje advokát.

Olomoucký státní zástupce Ivo Ištvan odmítá komentovat argumenty kritiků, že pokud budou odsouzeni bývalí poslanci ODS Marek Šnajdr, Petr Tluchoř a Ivan Fuksa, může pak být obviněn i prezident Miloš Zeman z trestného činu uplácení ve stádiu pokusu, když byli jmenováni ministry lidé, kteří ho sponzorovali a podporovali v přímé volbě.

"Mně přijde, že vy to pořád nechápete, nebo nechcete pochopit. My se tady prosím nebavíme o tom, jestli někdo nějakou pozici dostal. Jde o to, za jakých okolností a podmínek mu byla slíbena," vysvětlil státní zástupce v rozhovoru pro Hospodářské noviny. "A já tvrdím, a tak zní i obvinění, že za úplatkem může být obstarání obecného zájmu: Někdo něco někomu slíbí za odměnu, že něco udělá, to je podstata úplatku," upřesnil.

Dále kauzu odmítá komentovat. "My nesmíme ani naznačovat. Ale věřte, že naše počínání je odůvodněné a veškerý náš postup můžeme doložit," uzavřel státní zástupce.

V kauze bývalé šéfky Nečasova kabinetu Jany Nagyové je obviněno osm osob, z toho sedm je vazebně stíháno. Kromě Nagyové jde o trio exposlanců ODS Tluchoře, Fuksu a Šnajdra, kteří údajně přijali úplatek v podobě postů ve státních firmách výměnou za složení mandátu. Dále policie stíhá vojenské zpravodajce, kteří pro Nagyovou sledovali Nečasovu manželku a další dvě osoby, a Romana Bočka z představenstva Českých drah. Počet obviněných není konečný, policie již požádala sněmovnu o vydání Nečase k trestnímu stíhání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…