ČSSD by podle Haška mohla Rusnokovu vládu podpořit

10.07.2013 19:14

První místopředseda ČSSD Michal Hašek vyzval svou stranu, aby dala důvěru vládě Jiřího Rusnoka. Jeho spolustraník Lubomír Zaorálek však obratem uvedl, že tento názor nesdílí, Zdeněk Škromach se mu však nebrání.

ČSSD by podle Haška mohla Rusnokovu vládu podpořit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Hašek podle serveru Novinky.cz především zdůraznil, že hlavní prioritou jeho strany jsou předčasné volby. Pokud se je však nepodaří prosadit, je prý na místě uvažovat například i o podpoře vlády. „Pokud to ODS, TOP 09 a poslanci Karolíny Peake neudělají, měla by ČSSD nově zvážit a formulovat svůj postoj, včetně možnosti podpory kabinetu Jiřího Rusnoka,“ uvedl Hašek. Podle něj je to lepší řešení, než „návrat zprofanované pravicové koalice ODS, TOP 09 a LIDEM z politického hřbitova.“    

Prolášení Michala Haška ZDE

Další místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek v České televizi uvedl, že toto řešení nepreferuje, protože není pro občany žádným přínosem. „Nejlepším řešením jsou předčasné volby,“ zopakoval několikrát, když byl v televizním studiu naživo konfrontován s Haškovými slovy.

Další místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach rovněž připustil, že pokud se sněmovna nerozpustí, je třeba vymýšlet alternativní postup, tak kategoricky jako Hašek se však nevyjádřil. „O dalších alternativách budeme hovořit za čtrnáct dnů, pokud nebude sněmovna rozpuštěna,“ uvedl.

Pak však kvality Rusnokovy vlády vyzdvihl srovnáním s její předchůdkyní. „Vnímám to tak, že každá vláda dobrá, pokud není Nečasova,“ řekl Škromach.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…