ČSSD podpoří v kampani zahraniční tváře. Na mítincích představí regionální zpěváky

29.08.2013 17:04

Slovenský premiér Robert Fico a bývalý polský ministerský předseda Leszek Miller podpoří sociální demokracii při zahájení její volební kampaně 7. září v Ostravě. Inspiraci chce přitom ČSSD čerpat především od Fica, jehož Směr - sociální demokracie dominuje slovenské politické scéně.

ČSSD podpoří v kampani zahraniční tváře. Na mítincích představí regionální zpěváky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na pražském výstavišti v Holešovicích oslavovala 1. máj nejen ČSSD

Fico přitom určitě má o co se s kolegy z Česka podělit, v posledních volbách totiž jeho strana získala přes 44 procent hlasů, nadpoloviční většinu křesel v Parlamentu a sestavila jednobarevný kabinet. Jednobarevná vláda je i cílem šéfa sociálních demokratů Bohuslava Sobotky, i když pro ni s největší pravděpodobností na rozdíl od Fica bude muset získat podporu dalších stran.

Za kampaň utratí 90 milionů

Vedle zahraničních hostů se v Ostravě na Masarykově náměstí představí i stínová vláda sociální demokracie a lídři jednotlivých kandidátek, uvedl volební manažer a místopředseda strany Milan Chovanec. Vystoupí také zpěvák Petr Kolář. S hudebním doprovodem počítá ČSSD i v dalším průběhu kampaně, půjde však prý spíše o místní skupiny než "velká jména".

Krátkou kampaň, do níž chce ČSSD investovat až 90 milionů korun, zakončí strana pravděpodobně jen den před začátkem hlasování v Brně, kde její kandidátku vede Sobotka, následovaný statutárním místopředsedou Michalem Haškem a dosavadním šéfem sociálnědemokratických poslanců Jeronýmem Tejcem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…