ČSSD se otáčí k Rusnokově vládě. Sobotka je proti a čím dál osamělejší

19.07.2013 20:21

Pozice předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky slábne. Ukázalo se to během pátečního jednání stranického předsednictva, kde nedokázal prosadit své stanovisko k Rusnokově vládě. Strana se tak rozhodne až v srpnu, píší Novinky.cz.

ČSSD se otáčí k Rusnokově vládě. Sobotka je  proti a čím dál osamělejší
Foto: Hans Štembera
Popisek: V hotelu Olšanka zasedal ÚV ČSSD. Šéf ČSSD Sobotka zatím neprozradil složení nové stínové vlády

Sobotka je k současné vládě skeptický, důvěru odmítá a sám stojí o případný druhý pokus sestavit vládu. Na jednání předsednictva neprosadil ani další svůj návrh, aby poslanci ČSSD při hlasování o důvěře opustili sál, čímž by důvěru nemohla získat.

Předseda si stále věří

Sobotku podpořil místopředseda Zaorálek a Jiří Dienstbier. Proti se naopak postavili první místopředseda Michal Hašek, místopředseda Zdeněk Škromach, šéf poslanců Jeroným Tejc, brněnský primátor Roman Onderka a někteří další hejtmani.

Přesto Sobotka věří, že svůj názor prosadí. „Já si nemyslím, že bych byl přehlasován vlastní politickou stranou,“ prohlásil. Definitivní stanovisko padne 6. srpna, dva dny před hlasování o důvěře. „Sejdeme na společném jednání klubu a předsednictva, pak se sejde samostatně předsednictvo a klub,“ řekl k tomu Tejc.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…