Diletant a říťolezec, ocejchoval Paroubek nového šéfa Strakovky

27.07.2013 18:31

Jiřího Paroubka, šéfa NS-LEV 21, zlobí výběr nového šéfa Úřadu vlády. Podle něj má jedinou kvalifikaci, a to řiťolezectví. Ostré prohlášení zveřejnil server Prvnízprávy.cz.

Diletant a říťolezec, ocejchoval Paroubek nového šéfa Strakovky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Ve svých prohlášeních jde Jiří Paroubek ještě dál. „Jmenováním diletanta do čela Úřadu vlády ČR postavil Miloš Zeman nový pomník klientelismu,“ říká. Do čela Úřadu vlády byl totiž po rozhodnutí vlády jmenován Radek Augustin. Ten je místopředseda Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ).

Paroubek za jeho jmenováním vidí vliv prezidenta. "Jmenováním jakéhosi zcela bezvýznamného leníka Miloše Zemana vyložili jeho spolustraníci karty na stůl. Je to naprostá degradace pozice šéfa Úřadu vlády ČR, pokud ji má zastávat člověk, za kterým nejsou vidět žádné výsledky z minulosti. A jediná jeho kvalifikace? Řiťolezectví ve vztahu k vůdci 'hnutí'," řekl Paroubek.

Šéf národních socialistů situaci hodnotí jako pokračování snižování laťky při výběru vysokých úředníků. Už pravicová koalice znamenala podle Paroubka pro systém státní správy obrovský pokles nároků na vysoké funkce. "Hlavní kvalifikací byla náklonnost ke klientelismu a střetům zájmů ve velkém. Zemanovci dovádějí tento pokles do hrůzných konců. Za to vše nese plnou morální odpovědnost Miloš Zeman," prohlásil Paroubek.

Prvnízprávy.cz uvádějí, že Augustin plánuje, že po dobu výkonu funkce vedoucího Úřadu vlády přeruší působení v pozici místopředsedy SPOZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…