Dneska si koupíte i zákon, vzdychají poslanci z opozice

23.06.2013 9:28

Otázka „trafik“ pro někdejší Rebely z řad ODS v těchto dnech hýbe celým Českem. Byla to korupce nebo nebyla? V názoru na tuto otázku se neshodují ani odborníci, ani politici. Zákonodárci se ale na adresu rebelů vyjadřovali již dlouho před jejich zatčením. Server Lidovky.cz připomíná výroky, které se objevily krátce po nástupu rebelů do nových pozic.

Dneska si koupíte i zákon, vzdychají poslanci z opozice
Foto: KSČM
Popisek: Miroslav Opálka

„Provalilo se to, o čem se už nahlas mluvilo. A tak se jen oficiálně zveřejnilo, na čem je postavená politika v ČR. Na kšeftech, penězích, korupci a mafiánském prostředí. Koupit se dá prostě všechno. I zákony, poznamenal komunistický poslanec Miroslav Opálka.

Korupci přihlíží už i Karel Schwarzenberg

Zákonodárce Jaroslav Foldyna (ČSSD) dokonce hovořil o politické korupci a vlastizradě současně. Vyjádřil názor, že následná rozhodnutí pravicové koalice lze považovat za neplatná a to právě proto, že vycházejí z předešlého korupčního jednání.

Člen dolní parlamentní komory Stanislav Huml se pozastavoval nad tím, že korupci přihlíží už i Karel Schwarzenberg (TOP 09) a to v přímém přenosu. Sám Schwarzenberg ostatně jasně řekl, že v této kauze šlo o vydírání.

Pohled ODS

Politici ODS to ale již počátkem roku viděli jinak. Podle ministra průmyslu a obchodu a současného lídra strany Martina Kuby nebyl důvod pro to, aby se lidé, kteří původně působili ve sněmovně, nemohli po svém odchodu z parlamentu působit v další funkci. Místopředseda Senátu Přemysl Sobotka k tomu poznamenal, že Ivan Fuksa, Marek Šnajdr i Petr Tluchoř, mají šanci uplatnit se v jakékoli pozici a s korupcí to nemá nic společného.   

„Tito tři poslanci měli jiný názor a zároveň nechtěli demisi vlády, a proto se vzdali mandátu. Tím se zachovali férově k vládě i ke Karolíně Peake. Dle mého názoru mají šanci uplatnit se v jakékoli pozici a s korupcí to nemá nic společného, tvrdil Přemysl Sobotka.

Dnes tři výše zmínění rebelové pobývají ve vazební věznici a čelí obvinění z korupce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…