Do této situace nás přivedla ODS. Ať přijme odpovědnost, volal ve sněmovně Sobotka

20.08.2013 14:21

V úvodu dnešní schůze sněmovny, kdy se bude hlasovat o jejím rozpuštění, promluvil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a potvrdil, že všichni poslanci ČSSD budou hlasovat pro rozpuštění sněmovny, aby mohly být předčasné volby. Apeloval také na ODS, ať se přihlásí k odpovědnosti a neopouští jednací sál.

Do této situace nás přivedla ODS. Ať přijme odpovědnost, volal ve sněmovně Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Hned po zahájení dnešní schůze Poslanecké sněmovny měl slovo předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, jako jeden z navrhovatelů této mimořádné schůze o rozpuštění sněmovny.

„Když se konal první pokus o rozpuštění sněmovny, chybělo 24 hlasů. Dnes Poslanecká sněmovna jistě dostojí své odpovědnosti a hlasy chybět nebudou.“ ČSSD podle Sobotky vidí i nadále jako jediné východisko z krize rozpuštění dolní komory. „Ti, co ho odmítají, nenabídli žádnou jinou cestu.“ V Poslanecké sněmovně podle předsedy ČSSD neexistuje ani pravicová, ani levicová většina. "Proto je jediným možným řešením rozpustit sněmovnu a opět jít k volbám a dát tak možnost k sestavení nové vlády." Jedině tak bude sněmovna zase funkční. Pokud by se sněmovna nerozpustila, znamenalo by to prý dlouhodobé vládnutí vlády v demisi a prohlubování krize.

V závěru své řeči Sobotka apeloval na poslance ODS, aby neodcházeli ze sálu při hlasování. Podle Sobotky by měli přijmout odpovědnost a zůstat a hlasovat, protože do této krize nás prý přivedla právě ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…