Do vlády nechceme, říká Babiš. ČSSD prý teď vypadá jako VV a LIDEM

29.10.2013 13:15

Předseda hnutí ANO miliardář Andrej Babiš dává v rozhovoru pro server iDnes.cz jasně najevo, že nehodlá uzavírat pravicovou koalici s ODS a TOP 09, protože o něm prý lhala Miroslava Němcová. A jak to bude s případnou podporou či dokonce koalicí s ČSSD, to se teprve uvidí. Babišovi se totiž zdá, že ČSSD v tuto chvíli připomíná dvě uskupení ve stylu Věcí veřejných a LIDEM.

Do vlády nechceme, říká Babiš. ČSSD prý teď vypadá jako VV a LIDEM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Opakuji, že do vlády nechceme. Jsme rychlí, konstruktivní, nechceme nic blokovat. Teď to není na nás, my čekáme, co bude s ČSSD: jestli se dají dohromady, nebo se rozštěpí a každý z dvojice rivalů pak řekne, kolik má poslanců. Paradoxně všichni obviňovali nás, jací jsme, ale teď to sociální demokraté předvádějí sami - začínají připomínat VV a LIDEM,“ míní Andrej Babiš, který je také majitelem serveru iDnes.cz.

Pokud se sociální demokracie dá dohromady, je lídr hnutí ANO nakloněn spíše podpoře případné menšinové vlády ČSSD a KDU-ČSL, které k sobě mají relativně blízko. O konečném stanovisku rozhodne stranický výbor. Slovo lídra nestačí. Babiš tím dává najevo, že není žádným vnitrostranickým diktátorem, jak se o něm občas říkalo.

Je však také možné, že se sociální demokracie nesjednotí, a pak spějeme k předčasným volbám. V tuto chvíli je zkrátka třeba čekat na postup ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…