Do voleb jde 24 stran, sedmnáct z nich v celé zemi

17.09.2013 19:50

K letošním volbám do Poslanecké sněmovny se přihlásilo celkem 24 politických seskupení. Je jich o tři méně než při volobách v roce 2010. Ve všech krajích ovšem kandidátní listiny předložilo 17 stran, což je naopak o dvě více. Vyplývá to ze zjištění ČTK na krajských úřadech a pražském magistrátu, kde volební uskupení mohla do dnešních 16:00 nominovat své adepty na poslance.

Do voleb jde 24 stran, sedmnáct z nich v celé zemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Největší výběr by měli mít voliči v Praze a středních Čechách, kde kandiduje 21 uskupení. Největší nárůst kandidátek měli v Pardubickém kraji, kde se jejich počet navýšil o čtyři na 20. V osmi krajích, tedy ve většině regionů, se lidé budou muset spokojit s nabídkou 18 uskupení. Výběr z 19 seskupení by měli mít v Plzeňském, Ústeckém a Moravskoslezském kraji.

Platit to bude v případě, že kandidátní listiny budou vyhovovat požadavkům volebního zákona. Krajské úřady o registraci kandidátek rozhodnou nejpozději 30. září. Volby samotné se pak uskuteční 25. a 26. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…