Ivana Řápková nebude na severočeské kandidátce ODS

02.09.2013 17:30

Bývalá chomutovská primátorka a poslankyně Ivana Řápková nebude v předčasných volbách kandidovat do sněmovních voleb za ODS v Ústeckém kraji. Oznámila to dnes ČTK. Své rozhodnutí zdůvodnila tím, že necítí soudržnost uvnitř regionálního sdružení strany. Podle předsedy regionálního sdružení Petra Fialy necítí Řápková dostatečnou podporu místních sdružení, která často navrhují vlastní kandidáty.

Ivana Řápková nebude na severočeské kandidátce ODS
Foto: Archiv
Popisek: Ivana Řápková

"Chtěla jsem v práci poslankyně pokračovat, ale v tuto chvíli necítím soudržnost uvnitř regionálního sdružení ODS a tato skutečnost mě vedla k mému rozhodnutí nekandidovat," uvedla v písemném prohlášení.

Bližší podrobnosti zatím odmítla sdělit s ohledem na to, že teprve dnes večer zasedá regionální rada ODS, kde se má rozhodovat o podobě severočeské kandidátní listiny. "Zatím jsem neuvažovala o tom, že bych kandidovala za jiné regionální sdružení ODS," dodala.

Předseda regionálního sdružení ODS Fiala k tomu řekl, že rozhodnutí Řápkové bere na vědomí. "Můj osobní dojem z toho je, že kolegyně Řápková chtěla cítit větší než jen třeba mírně nadpoloviční podporu," sdělil. Podle něho některá oblastní sdružení Řápkovou navrhovala do čela severočeské kandidátky ODS. "Z některých jsem slyšel signály podpory, jinde zase měli své kandidáty. Na začátku ale není nic stoprocentní, vždy je více kandidátů, málokdy je shoda na jednom," doplnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…