Jandák ke krvavým bojům v ČSSD: Hlavně se z toho nepos*at!

30.10.2013 19:32

S nadhledem a humorem sobě vlastním se dívá na současnou politickou situaci i šarvátky ve vlastní straně ČSSD staronový poslanec, herec a možná budoucí ministr Vítězslav Jandák. Je prý znechucený z některých vyjádření politických kolegů, ale i médií. A jak sám pro ParlamentníListy.cz uvedl, důležité je zdraví a dodal, že vždycky je všechno trochu jinak.

Jandák ke krvavým bojům v ČSSD: Hlavně se z toho nepos*at!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr kultury a exposlanec ČSSD Vítězslav Jandák

„Řekl bych to asi takhle: Hlavně se z toho nep…. , protože i když se to zdá důležité, na světě jsou vážně důležitější věci. Chápu, že veřejnost je zmatená, mnozí lidé neví, co si myslet o tom, co se u nás v ČSSD děje, ale pamatujte, že vždycky je všechno trochu jinak. Nic strašného se neděje a pořád máme demokracii, i když trochu pokřivenou, pořád ale neděláme nic protiústavního, protizákonného,“ říká pro ParlamentníListy.cz Vítězslav Jandák, který je prý rád, že je nyní řadovým poslancem, a chce hlavně pracovat.

Voliči čekají na činy

Anketa

Má Bohuslav Sobotka odejít z čela ČSSD? (anketa vypsána 29. října)

38%
62%
hlasovalo: 10436 lidí

„Já jsem nebyl zvolen pro řeči, ale proto, abych něco dělal. Na to bychom měli pamatovat. Lidi čekají na to, co uděláme s touto zemí, která je díky Nečasům a Kalouskům v dost špatném stavu, ale ne tak špatném, abychom s tím něco nemohli udělat. Dostali jsme od voličů mandáty, a na to bychom měli myslet. Voliči čekají na činy, ne na řeči,“ říká Jandák, ale přiznává, že situace v sociální demokracii není růžová.

Kompletně a ze všech stran k válce v ČSSD ZDE

„Samozřejmě, že tam napětí je, samozřejmě, že jsou tam jisté dohady, ale nevraždíme se, nebijeme se, a některá média, tedy obzvlášť některá, to ještě ráda nafouknou, přidají si a zdramatizují, a pak si voliči vyber. Nikoho nesoudím, nikoho nekritizuji, ale to, co jsem řekl, za tím si stojím, čímž myslím výsledek voleb,“ říká Jandák.

"A to je to, oč tu běží. ČSSD utrpěla porážku, paradoxně, i když volby vyhrála," zhodnotil pro ParlamentníListy.cz Jandák.

Nic není tak horké...

„Je to nejhorší výsledek v historii ČSSD a já jsem řekl, a za tím si stojím, že z toho mělo vedení naší partaje vyvodit odpovědnost. Stejně, jako to kdysi udělal Jiří Paroubek ,a ten měl přeci jen o nějaké to procento více, než máme teď my. Bylo by to logické, bylo by to čestné a sportovní. A jen dodám, že pokud nechtějí lidi návrat Kalouska, měli by chápat i souvislosti, když mnozí kritizují to, jak je tu ČSSD v rozkolu. Nejhorší jsou lidové soudy, protože to jestli začne, tak se stěhuju. A víte co, fakt je důležité nepo…. se z toho. Pořád říkám, nač se bát zítřků, třeba nepřijdou,“ myslí si Vítězslav Jandák.

Nemá ambice ani na funkce, ani zájem o schůzky, a jak podotýká, poslanci ještě nesložili ani slib, nedostali ani legitimace a už se mluví o nových volbách. „Nic není tak horké, jak to vypadá, to si vždycky říkám, a je to fakt,“ podotýká poslanec.

Jandák chce, aby se lidem dobře žilo

„Proč tedy ti lidi šli k volbám? K čemu? Není to růžová situace, to si přiznejme, ale není to zatím nic dramatického. Chce to selský rozum, trochu přemýšlet a být lehce nad věcí. Musím na to koukat s humorem a nadhledem, jinak to nejde. Už se tomu jen směju, nic jiného mi nezbývá,“ dodal Jandák.

Jako poslanec za Jihočeský kraj by rád především apeloval na to, aby se dokončila stěžejní spojnice mezi Prahou a jihem Čech a tranzit na jih Evropy -dálnice D3, aby lidé měli práci a aby se v jižních Čechách, a nejen těch, dobře žilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…