Jandáka odvezli z oslavy narozenin do nemocnice. Možná nestihne hlasování o vládě

04.08.2013 14:09

VÍME PRVNÍ Herec a poslanec za Jihočeský kraj Vítězslav Jandák (ČSSD) má pech! V sobotu s rodinou a vnoučetem slavil na chalupě u Třeboně své 66. narozeniny. Nakonec skončil na příjmu v nemocnici. Zažívací potíže a horečky ho přemohly. Nyní doufá, že stihne hlasování o důvěře vlády Jiřího Rusnoka.

Jandáka odvezli z oslavy narozenin do nemocnice. Možná nestihne hlasování o vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

„Je to děsné. Myslel jsem si, že jsme si všechny 'katastrofy' už vybrali, jak je vidět, tak asi ne. Měl jsem vážně 'báječnou' oslavu narozenin. U nás to bylo spíš o sešlosti s rodinou. Ale udělalo se mi tak špatně, že jsem ani s nabídkou na odvoz do špitálu neprotestoval. Bylo mi vážně zle,“ přiznal Jandák pro ParlamentníListy.cz.

Lékaři měli podezření na salmonelózu. Zdá se ale, že jde o těžkou letní virózu, kterou v posledních týdnech trpí řada lidí. Doprovází ji zvracení, průjmy, horečnaté stavy střídající se se zimnicí.

„Snad se dám do úterka do pořádku a ve středu budu moci do sněmovny. Tedy, věřím v to, že mně páni doktoři dovolí se zúčastnit hlasování,“ doufá Jandák, s nímž ParlamentníListy.cz v sobou přinesly velký, exkluzivní rozhovor. V něm například přiznává, že on osobně dá důvěru Rusnokově vládě, nebo potvrdil, že ministrem kultury v nové vládě měl být namísto Jiřího Balvína on.

„Bylo mi ale 'rázně' doporučeno, abych nabídku odmítl. Považoval jsem to sice za nesmysl, ale respektoval jsem tohle rozhodnutí vedení strany. Byl jsem prostě 'ukázněný sociální demokrat'," prohlásil Vítězslav Jandák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…