Ještě jednou pro méně bystré: Z ODS nevystupuji, ujišťuje Pavel Bém

27.08.2013 20:12

Poslanec Pavel Bém vydal tiskové prohlášení, kde upřesňuje svá slova, která prý byla během dne dezinterpretována. Nehodlá odejít z ODS, ale snaží se podporovat Václava Klause, v němž vidí možnost záchrany české pravice.

Ještě jednou pro méně bystré: Z ODS nevystupuji, ujišťuje Pavel Bém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

„Vzhledem k interpretačnímu kouzlení některých médií bych ještě jednou a naposledy rád vysvětlil svůj postoj k současné politické situaci v zemi, tentokrát v jedné větě, aby i ti méně bystřejší novináři pochopili, jaký je,“ píše ve svém prohlášení Pavel Bém.

Celé tiskové prohlášení Pavla Béma ZDE.

„Nemám v úmyslu vystupovat z ODS, můj komentář nic takového nepředjímal. Nelavíruji mezi ODS a jiným politickým subjektem, nicméně jedinou cestu pro záchranu SKUTEČNÉ české pravice (kde TOP 09 nemá místo) spatřuji v její integraci - a tomuto integračnímu procesu může velmi pomoct Václav Klaus, v jehož snaze ho všemi dostupnými prostředky podporuji, protože si jeho názorů a schopností vážím a vím, že mu, stejně jako mně, na budoucnosti této země záleží,“ vysvětluje bývalý pražský primátor.

Ten během dne způsobil menší pozdvižení, když se v prohlášení zaslaném ParlamentnímListům.cz přidal na stranu exprezidenta Václava Klause jako člověka, který může zachránit českou pravici.

„Václav Klaus nevstupuje na politické kolbiště v tuto chvíli, protože chce, ale protože ´musí´. Musí, pokud chce podstoupit pokus o ´resuscitaci´ umírajícího organismu. A tím dnes není určitě ODS. Ta už je ´mrtvá´ dávno. Zemřela v okamžiku, kdy ztratila zájem o budoucnost zaměřením se pouze na pokrytecký populismus mediální současnosti a na boj o ´koryta či korýtka´,“ napsal původně Bém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…