Kalousek setřel slogan ČSSD: Fungující stát umí zařídit i diktátor

27.08.2013 16:30

TOP 09 představí svůj volební program a zahájí předvolební kampaň 12. září. O týden dříve výkonný výbor schválí kandidátky a jejich lídry, rozhodlo předsednictvo strany. Novinářům to řekl místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Krajské organizace strany do úterý odevzdaly své návrhy kandidátek pro předčasné volby, v některých krajích je navrženo více variant.

Kalousek setřel slogan ČSSD: Fungující stát umí zařídit i diktátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

O variantách by měl Kalousek v příštích dnech diskutovat s předsedou hnutí Starostové a nezávislí (STAN) Petrem Gazdíkem. Hnutí na kandidátky stejně jako v minulých sněmovních volbách navrhlo své členy. "Navrhneme předsedovi Karlu Schwarzenbergovi variantu, která je podle nás lepší. Celkové schválení bude na něm a na výkonném výboru TOP 09," řekl novinářům Gazdík.

Celostátní vedení by mělo rozhodnout například o podobě kandidátky v Jihočeském kraji, kde STAN na druhé místo navrhuje českobudějovického primátora Juraje Thomu. S tím ale nesouhlasí regionální TOP 09. Vadí jí, že Thomu stíhá policie. Primátor je obviněn ze zneužití pravomoci při podepsání dodatku ke smlouvě o dodávce počítačového zařízení v roce 2010. Thoma vinu popírá. Lídrem kandidátky na jihu Čech bude poslanec Zdeněk Bezecný.

Předsednictvo jednalo také o přípravě volební kampaně a programu pro předčasné volby. Podle Kalouska jedním z témat bude "zápas o demokratický charakter státu". Vymezil se proti heslu "Prosadíme dobře fungující stát", na který chce voliče lákat ČSSD. "Fungující stát může být klidně i diktatura. Ale nám půjde o plně demokratický fungující stát a o to svedeme střet," uvedl Kalousek. Kromě toho chce strana svůj program zaměřit na rozpočtovou odpovědnost a proevropskou zahraniční politiku.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…