Kandidujeme sami, hřímá Okamura. A uvažuje, kdo ho chce poškodit

07.09.2013 18:49

Senátor Tomio Okamura se na serveru ParlamentníListy.cz rozohnil, když opakovaně zdůraznil, že hnutí Úsvit přímé demokracie, které sám vede, nastoupí do předčasných voleb samostatně, o spolupráci nejedná ani s Jiřím Paroubkem, ani s Věcmi veřejnými.

Kandidujeme sami, hřímá Okamura. A uvažuje, kdo ho chce poškodit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

„Nutnou podmínkou pro jakékoliv umístění osoby z jiné strany na naši kandidátku - a bude jich minimum - je to, zda-li je to osoba s čistým štítem, tzn. nebyla za nic odsouzená ani s ní neprobíhá soudní řízení, zda-li podporuje přímou demokracii a zda-li má za sebou určitý elektorát voličů, aby byla tato osoba přínosem,“ napsal ve vyjádření serveru ParlamentníListy.cz Okamura.

Pokud už budou na kandidátkách Úsvitu jiné osobnosti, bude známo, že pocházejí původně z jiné strany, a voliči je budou moct vyslat do poslanecké sněmovny s použitím svých preferenčních hlasů. Předvolební koalici však Okamura odmítá tak důrazně, že to ve svém prohlášení zdůrazňuje mnohokrát. Stejně důrazně tvrdí, že se stranou NS-LEV 21 Jiřího Paroubka vůbec nejednal a u Věcí veřejných půjde jen o několik jmen vybraných podle výše zmíněného klíče. Jakékoli spekulace o spolupráci s jinými politickými subjekty šíří podle Okamury někdo, kdo zřejmě chce jeho uskupení poškodit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…