Kočí by Rusnokovu vládu podpořila. Toto jsou její podmínky

31.07.2013 17:01

Poslankyně Kristýna Kočí nepopírá, že by mohla podpořit vládu Jiřího Rusnoka. Má však podmínky, které platí i pro jakoukoliv jinou případnou vládu, například požaduje lepší čerpání peněz z Evropské unie.

Kočí by Rusnokovu vládu podpořila. Toto jsou její podmínky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá poslankyně Kristýna Kočí

„Vzhledem k tomu, že některá média opakovaně zveřejňují mylné či zavádějící informace o mé případné podpoře či nepodpoře vlády Jiřího Rusnoka popř. dalších, považuji za nezbytné uvést věci na pravou míru,“ píše ve své tiskové zprávě Kristýna Kočí.

„Co se týče mé podpory jakémukoliv kabinetu, bude záležet na jeho programovém prohlášení. Přestože je programové prohlášení vlády poměrně obsáhlý dokument, jenž může obsahovat celou řadu opatření, které hodlá vláda realizovat, uvedu výčet těch zásadních,“ popisuje poslankyně zvolená na kandidátce Věcí veřejných.

Výčet jejích podmínek není rozsáhlý. „Zcela určitě musí obsahovat opatření vedoucí ke zlepšení čerpání prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie. Dále od jakékoliv vlády očekávám co nejrychlejší předložení nové verze zákona o státní službě, zákona o státním zastupitelství a zákona o střetu zájmů, který zavede majetková přiznání politiků ke dni nástupu do funkce. A dále podporu protikorupčním normám, které se již projednávají v Poslanecké sněmovně, např. rozšíření pravomocí NKÚ, zákon o registru smluv atd. Na druhou stranu by neměla mít v programu zvyšování daní a mandatorních výdajů státu,“ vypisuje Kočí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…