Korupce u církevních restitucí je naprostý blábol, tvrdí Kalousek

18.06.2013 19:47

Existuje možnost, že ke korupčnímu jednání ve sněmovně došlo v souvislosti s prosazením církevních restitucí. Informuje o tom server Týden.cz s odvoláním na nejmenovaný zdroj. Exposlanci Petr Tluchoř, Marek Šnajdr a Ivan Fuksa prý hrozili, že potopí zákon o církevních restitucích, pokud neobdrží nějaké lukrativní posty. Co na to říkají ostatní politici? Podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) je to blábol.

Korupce u církevních restitucí je naprostý blábol, tvrdí Kalousek
Foto: tan
Popisek: Miroslav Kalousek v Partii na Primě

"To je totální blábol. Ivan Fuksa se přeci jako ministr zemědělství na přípravě zákona podílel. Bylo to jeho prioritou. Je to tedy, opakuji, naprostý blábol," uvedl ministr financí. Kalousek má být podle policie vyslechnut. Řekl totiž, že pozici v Čepru nabídl Marku Šnajdrovi on. Předvolání prý již dostal. Také on záležitost nepovažuje za korupci. Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů Petr Gazdík poznamenal, že vnitřní mechanismy ODS ho nezajímají. V trestněprávní rovině odmítá možnou korupčnost jednání také předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Pokud ke korupci okolo zákona církevních restitucí došlo, ohrozí to tento zákon? Expert na ústavní právo z Univerzity Karlovy Jan Kysela poznamenává, že by to vliv na samotný zákon nemělo. Připomeňme, že církvím má připadnout majetek až v hodnotě 75 miliard korun a v hotovosti 59 miliard plus inflace kvůli majetku, který již vrátit nelze. Platí však také, že doložení vlastnictví jednotlivých nemovitostí leží na církvích. Pokud se jim nepodaří relevantně doložit, majetek neobdrží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…