Kuba hlásí: Jsem připraven na Nečasovo místo

16.06.2013 16:32

Kauza Jany Nagyové otřásla postavením premiéra Petra Nečase. Opozice volá po předčasných volbách, ale koaliční partneři by rádi pokračovali. Brzdou by mohl být právě Nečas. ODS sice zatím svého předsedu podporuje, ale první místopředseda strany Martin Kuba je v případě potřeby "připraven převzít zodpovědnost". Informuje o tom server Týden.cz

Kuba hlásí: Jsem připraven na Nečasovo místo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

První místopředseda ODS a ministr průmyslu Martin Kuba nechtěl nijak komentovat situaci v době, kdy je Petr Nečas v zahraničí, je to podle něj nefér, protože se chytají další jednání. "Teď jsme v situaci, která je v nějakém dynamickém vývoji. V tuhle chvíli je pro mě situace taková, že nebudu nijak mediálně komentovat případné nástupnictví pana premiéra, to by bylo nekorektní," řekl serveru Týden.cz Kuba.

Pokud podle něj ovšem situace dospěje do bodu, kdy už nebude možné, že by vláda pokračovala v čele s Nečasem, je připraven nastoupit na jeho místo. "Klíčový pro mě samozřejmě bude názor ODS. Pokud bych k takovému kroku byl ODS vyzván, jsem jako první místopředseda samozřejmě připraven nastoupit," odpověděl Kuba na otázku, zda je připraven sestavovat novou vládu na půdorysu současné koalice.

Ani další občanští demokraté nechtějí situaci příliš rozebírat. "Situace je velmi nestandardní, každou hodinu se navíc objevují zcela nové informace.  Především se musí minimálně objasnit, o jaká fakta se podezření opírají a o čem mohl premiér vědět, proto prosím vydržte do výkonné rady. V tomto kontextu je o dalším zbytečné spekulovat," napsal Týdnu.cz poslanec David Šeich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…