Kuba na volebního lídra podpoří Němcovou. Je prý ideálním řešením

16.07.2013 16:02

Martin Kuba by upřednostňoval volební kongres ODS až příští rok, a to po sněmovních volbách. Na lídra strany by zde upřednostňoval Miroslavu Němcovou, ačkoliv je sám momentálně úřadujícím předsedou ODS.

Kuba na volebního lídra podpoří Němcovou. Je prý ideálním řešením
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

„Zatím, jak o tom diskutujeme v grémiu a v jednotlivých regionech, víc slyším názory, že ODS se teď má zaměřit na to, co je pro ni důležité. A to je konsolidace strany, příprava na volby a komunikace voliči. Vedení, které bylo zvoleno loni, má dvouletý mandát. Nyní jsem řízením a vedením strany pověřen já. Definovali jsme naši kandidátku na pozici premiérky. Grémium pracuje jako tým. Zatím tedy spíše počítám s tím, že volební kongres by měl být až po volbách v roce 2014,“ uvedl Martin Kuba v rozhovoru pro iDnes.cz.

„Já osobně budu podporovat, aby volebním lídrem pro volby 2014 se stala paní Miroslava Němcová. Považuji to za ideální řešení. Takto by ODS měla vstupovat do voleb v roce 2014,“ míní úřadující předseda.

Co se týče rozpuštění Sněmovny, to ODS nepodporuje. „Předpokládám, že na jednání o rozpuštění Sněmovny dorazí naši poslanci všichni, snad kromě jednoho, který je dlouhodobě velmi daleko v zahraničí. Pro nás v této chvíli není rozpuštění Sněmovny cestou, jsme přesvědčeni, že to je nástroj, který má být v parlamentní demokracii používán ve chvíli, kdy není možné v parlamentu sestavit většinu. A my jsme pořád přesvědčeni, že ji sestavit lze,“ říká Kuba.

Postoj k Rusnokově vládě mají ale nadále odmítavý, naopak ČSSD váhá. „To, že se vyvíjí postoj ČSSD, je ukázkou toho, že tato strana má sice možná o něco více preferenčních procent, ale je ve velmi těžkém stavu a rozkládá se, tak jak si to Miloš Zeman dal za úkol. To jejich vedení je skutečně rozštěpené a ta strana má velký problém a sype se. ODS, i když má méně procent, je zaplať Pánbůh jednotná,“ dodává Kuba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…