Kuba povede ODS na jihu Čech. Vyzve hejtmana Zimolu

05.09.2013 19:41

Lídrem ODS v Jihočeském kraji pro předčasné volby do Poslanecké sněmovny bude současný šéf občanských demokratů a bývalý ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba. Rozhodl o tom čtvrteční regionální sněm ODS v Českých Budějovicích.

Kuba povede ODS na jihu Čech. Vyzve hejtmana Zimolu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Kuba už na začátku týdne uvedl, že bude o první místo na jihočeské kandidátce usilovat. Na dnešním regionálním sněmu získal 57 hlasů ze 70 možných. "Je naprosto logické, že kandidátku povede Martin Kuba, který je předsedou jihočeského sdružení strany," uvedl místopředseda jihočeské ODS Tomáš Jirsa. Bývalý ministr průmyslu a obchodu zvažoval i kandidaturu ve Středočeském kraji. Tamní členská základna však preferovala kandidáty s vazbou na region a Kubovi podporu nevyslovila.

Zemanovce nejspíš povede šéf Úřadu vlády

Volebním lídrem ODS v Olomouckém kraji bude primátor Olomouce Martin Novotný, kterého ve čtvrtek na první místo kandidátky pro předčasné volby do Poslanecké sněmovny zvolil regionální sněm ODS v Olomouci. Lidovci stvrdili na svém krajském sněmu do svého čela prvního místopředsedu strany Mariana Jurečku.

Jasno mají i komunisté, které do voleb povede dosavadní poslanec Alexander Černý. Sociální demokraté si za lídra v kraji zvolili poslance Romana Váňu, kvůli kandidátce však čelí soudním sporům. Strana práv občanů - Zemanovci si lídra zvolí v sobotu na krajském sněmu, mluví se o šéfovi Úřadu vlády Radku Augustinovi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…