Máme důkaz: Rath žádal o účast na schůzi sněmovny. Nakonec se ven nepodívá

17.06.2013 11:58

Vazebně stíhaný poslanec a exhejtman Středočeského kraje David Rath poslal ke Krajskému soudu v Praze žádost o umožnění účastnit se mimořádné schůze sněmovny, která byla naplánovaná na úterý 18. června. Na jejím programu bylo vyslovení nedůvěry vládě. ParlamentníListy.cz mají žádost k dispozici.

Máme důkaz: Rath žádal o účast na schůzi sněmovny. Nakonec se ven nepodívá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Po odchodu od řečnického pultíku byl Rath velice tichý

Jeho žádost ovšem pozbývá opodstatnění, hlasování na mimořádné schůzi se vzhledem k demisi premiéra Petra Nečase (ODS) a celého kabinetu konat nebude.

Poslanec spolu se svým obhájcem Romanem Jelínkem odůvodnili žádost tím, že obviněnému Rathovi bylo ve výkonu vazby v minulosti již dvakrát umožněno účastnit se zasedání Poslanecké sněmovny. Proto i tentokrát měla být jeho účast technicky možná.

Celá žádost Davida Ratha ZDE

Znemožnění výkonu mandátu a hlasování ve věci vyjádření nedůvěry vládě by podle žádosti mohlo zásadním způsobem ovlivnit další vývoj v České republice a legitimnost tohoto vývoje.

Konec vlády

Prezident Miloš Zeman přijal dnes premiéra Nečase na zámku v Lánech, demisi hlavě státu předá předseda vlády v 18:00 na Pražském hradě. Nečas čelí skandálu v souvislosti s kauzou šéfky svého kabinetu Jany Nagyové. S Nečasovým odchodem skončí i nynější koaliční vláda ODS, TOP 09 a LIDEM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…