Nahá Jana a konzervativní kníže. Podívejte se, jak tato aféra může skončit

28.11.2013 17:37

MEDIÁLNÍ HODNOCENÍ Bulvární média mají žně, co se týče údajné přítelkyně exministra zahraničí Karla Schwarzeberga (TOP 09). Pěkně divoká holka, blonďaté knížecí afrodisiakum, neukojitelná ramlice, tak o ní referuje třeba deník Blesk. Neváhal ani zveřejnit fotky, na nichž prý Jana předvádí lesbickou show na hospodském ubrusu. Jenže mediální odborníci nepláčí, spíše hovoří o tom, že knížeti jiní zralejší muži nejspíše teď budou závidět...

Nahá Jana a konzervativní kníže. Podívejte se, jak tato aféra může skončit
Foto: hns
Popisek: Karel Schwarzenberg a Jana Vopěnková, fotokoláž

Anketa

Co říkáte na Schwarzenberga a slečnu Vopěnkovou?

hlasovalo: 7218 lidí

Ať si Karel užije. Tak by se dalo parafrázovat to, co si myslí o nové „aféře“ předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga mediální odborníci. Přestože převážně bulvární média od pondělí nepřestávají stahovat kůži z těla pětadvacetileté Jany Vopěnkové, která má být novou Schwarzenbergovou přítelkyní, a třebaže Blesk o ní píše jako o neukojitelné ramlici, mediální odborníci nad tím zívají. „Jsou to podle mne blbosti,“ poznamenal kupříkladu Karel Hvížďala. „Mnozí mu budou závidět, že mu to ještě všechno funguje,“ uvedl pak na konto knížete Jiří Mikeš.

Ale seřaďme fakta od začátku. Už v neděli vytáhl deník Blesk fotky, na nichž se s hlavou hrdě vztyčenou smála mladá dívka v dlouhých a půvabných pudrových šatech (od přední české návrhářky Beaty Rajské). Vedle ní si to ovšem vykračoval bývalý ministr zahraničí. Páreček byl údajně spolu na sobotním předávání cen Českých slavíků ve Státní opeře. Ještě větší údiv pak nastal, když si slečnu starý šlechtic podle všeho odvedl na noc domů. Pravda, páreček nebyl tehdy do sebe zavěšen jako milenecká dvojice, ovšem i tak o ní Blesk psal: „Ta, která nedá knížeti spát."

Hned ale druhý den a i den následující začaly zvláště na dívku padat nejrůznější obvinění ze všech stran ve smyslu, že se živí prapodivně a bulvár se dokonce vykasal i s pěkně peprnými fotečkami. Na nich byla Jana Vopěnková nejprve vidět v nevinných bílých šatečkách, ovšem sukýnku si vytahovala nahoru, takže jí byly vidět růžové kalhotky. Na jiných fotkách ale už bylo možné spatřit celé její tělo...

Fotky v šuplíku

Kdosi totiž měl schované v šuplíku fotky, kde se Jana oddává na stole v neurčité hospodě zcela nahá lesbickému sexu s jinou dívkou a neváhal je pak bulváru prodat.

„Ty fotky vznikly v Lubenci, v jedné hospodě. Ta hospoda se jmenovala Peklo, myslím. Slečna Vopěnková asi tady vystřídala hodně chlapů v okolí,“ vypověděl pro televizi Nova - přesněji pro server TN.cz - muž, který Vopěnkovou údajně zná.

Blesk pak už o dívce psal ostřeji. „Slečna Jana, kterou kníže do společnosti vyvedl, na onu lolitku nevypadá. Kvůli ženské postavě, tváři, jejímu výrazu, včetně způsobu prezentace, působí jako neukojitelná ramlice, jíž táhne na třicet,“ poznamenala obávaná módní „policistka“ Františka Čížková sice ještě v pondělí, ovšem deník si označení „ramlice" adoptoval a už ve čtvrtek se tak ramlice objevila na téměř celé dvoustránce, kterou deník jinak věnuje politice. Její obnažené intimní partie a také klín druhé dívky ale byl zamaskován poslední volební značkou Schwarzenberga, stylizovanou do podoby agenta 007.

Oba ke svému vztahu mlčí

„Tyto fotky jsou dalším svědectvím o pochybné minulosti nového knížecího objevu. Už včera Blesk.cz přinesl fotografie z diskotéky, kde se Jana nechá osahávat a dokonce svlékat skupinkou mladých mužů,“ vyrukoval Blesk a nadto poznamenal, že vztah Jany Vopěnkové a o padesát let staršího předsedy politické strany TOP 09 je dosud velkou záhadou - oba k němu totiž zarytě mlčí.

Vopěnková má ale prý ve vesnici Nepomyšl, odkud pochází, nelichotivou pověst zlatokopky s hodně volnými mravy, která se neštítí vysvléci na veřejnosti a za sexuální služby si nechá údajně i zaplatit. „Co se týče Nepomyšle, tak tam spala snad s každým chlapem. Od feťáků až po policajty a kamarádovi prováděla orální sex jen proto, aby jí dal od něj pít krabicové víno,“ řekl pak webu Extra.cz jeden z jejích dávných známých.

Jiné médium neopomnělo také zmínit, že „popletený Schwarzenberg opravdu nalítne každému“. A prý se dokonce spekuluje o práci Janičky, která je absolventkou zemědělské školy, v escort servisu!

Jenže i přes všechna tato fakta mediální odborníci neplivou jedovatou slinu ani na jednu a kupodivu ani na druhou stranu. Mediálního odborníka Karla Hvížďalu takovéto věci nejenom vůbec nepohoršují, ba dokonce ani nezajímají.

Jsou to jen blbosti!

„Já jsem Blesk a ani jiné bulvární médium s touto slečnou neviděl. Proto neumím komentovat to, zda je to něco skandálního. Jsou to podle mne jen blbosti,“ řekl novinář, dramatik a spisovatel Hvížďala ParlamentnímListům.cz.

„Já ani nechci tudíž říkat něco k tomu, zda to může ovlivnit mediální obraz Karla Schwarzenberga. Média ovšem dnes pracují s tím, že prolamují veškerá tabu, takže to, že to bylo někde zveřejněné, mne ničím nepřekvapuje,“ sdělil dále. Prý ani tady a ani v zahraničí tento typ tisku nikdy moc nesledoval, takže dávat nějaké kategorické soudy, že jde o Schwarzenbergovu velkou ostudu, si vůbec netroufá.

„Známe ale pověst Berlusconiho z italského bulvárního tisku. To tehdy všichni četli, ale ono je to v každé zemi jinak, záleží na kontextu,“ dodal pak na erotickou vlnu Hvížďala.

My starší se můžeme zbláznit do takových ženských

Mediální expert Jiří Mikeš se nejprve od srdce zasmál. „Tak okolo takovéhoto tématu je to vždy velký fofr bulváru. Je to starší pán, podobně jako já, no a my se můžeme lehce zbláznit do takovýchto podobných povětrných ženských,“ poznamenal se smíchem Mikeš pro ParlamentníListy.cz.

„Panu Schwarzenbergovi to ale tady projde. Češi jsou totiž strašně tolerantní v těchto záležitostech. Spíše mu mnozí budou závidět, ovšem mnozí si zase budou klepat na čelo a říkat, že je osel a že ho to bude stát těžké prachy. Ale ať si kníže užije,“ zmínil.

Rozhodně však zavrtěl hlavou nad tím, zda to je už nyní pro exministra zahraničí nějaký velký exces.

„Ale vůbec ne, ale vůbec ne! Chlapi záviděli Berlusconimu tu Marokánku Ruby, tak tady budou Karlovi závidět, že mu to třeba všechno ještě funguje a současně budou říkat, že on má prachy, tak ho stáhne,“ podotkl.

„Karlovi Schwarzenbergovi to každopádně politicky nijak neublíží. Myslím si, že naopak,“ dodal Mikeš.

On to komentovat nemusí! Vždyť nebyl nikde u bazénu nahý

Zakladatel a bývalý šéfredaktor týdeníku Marketing&Media Daniel Köppl si myslí, že fotky nijak nevybočují a že je to prostě jen součást posunu bulváru do jiného směru politického tématu.

„Je to první takový zajímavý krok, do kterého se pouští Blesk, který se více a častěji pouští do politických témat, kterým se předtím vyhýbal. Druhou věcí je ovšem to, že si zrovna vybrali Karla Schwarzenberga, který má sice ikonu konzervativního člověka, ale je v něm i trocha buřičství. Jeho fanoušci ho po této aférce budou mít podle mého soudu stejně rádi, a spíše ho budou omlouvat tím, že je to jakási stařecká nerozvážnost a budou říkat podobné věci. No a ti, co ho rádi nemají, tak těm je to jedno,“ zamyslel se Köppl s tím, že v tomto tématu ale Blesk nijak nechyboval, když Schwarzenbergovu lásku přiblížil z jiné stránky.

„Já si myslím, že dokud nemají fotografie pana Schwarzenbrega, jak s ní tančí okolo bazénu nahý á la Berlusconi, tak on to komentovat vůbec nemusí,“ zdůraznil.

Budou říkat, ať si stařík užije

„Myslím, že to spíš u čtenářů půjde dál v duchu: Ať si kníže užije, nebo třeba i tak, že stařík někde dovádí... To je ale můj odhad. Žádný průzkum na to není, tak těžko říct, zda to nakonec přece jen nebude mít nějaký politický dopad. On je to sice konzervativní politik, který má stavět na tradicích a konzervativních hodnotách a pak se mu přihodí takováto věc, tak je to samozřejmě nešťastné, ovšem na druhou stranu to není nic, co by v České republice bylo vnímané jako něco katastrofálního, nebo dokonce tragického. My jsme v tomto blízko Itálii nebo Francii – nás to sice pobuřuje, ale nijak zásadně,“ pronesl dále Köppl s tím, že kdyby byl i nadále Schwarzenberg ministrem zahraničních věcí, tak by to nějaký mediální přesah mělo, ovšem v nynější době je to už nevýznamné.

„On se pan kníže nikdy netajil tím, že má rád ženy, takže v tomto ohledu to není nic šokujícího. Je tak naopak pro mladé lidi daleko atraktivnější a v jeho pozici nezávislosti a operativnosti mu to může paradoxně i pomoci. Ovšem nepřidával bych tomu nějaký velký význam," řekl dále a vrátil se k podnikateli a bývalému předsedovi vlády Itálie Silviu Berlusconimu.

Pro někoho to bude známka svěžesti

„Berlusconi byl přece vyfocen, kterak stojí okolo bazénu s těmi nahými děvami. Tato aféra mu přece také nijak neuškodila. Uškodily mu jiné věci jako úplatky a daňové podvody, ale tyto věci nejsou vnímané nijak tragicky. Navíc tady u knížete přece nejde o manželství á la Topolánek - pak by mu to samozřejmě ublížilo, ovšem právě v jeho případě už o nic v tomto smyslu nejde,“ dodal mediální odborník.

Já si myslím, že tato aférka Karlu Schwarzenbergovi nijak neublíží ani v rovině osobní a ani v jeho politickém působení. Pro ty, co ho mají rádi, tak pro ty to bude znamenat známku svěžesti, a pro ty, co ho rádi nemají, tak pro ty to bude známka bezcharakternosti,“ uzavřel pro ParlamentníListy.cz pohled mediálních odborníků Jan Jirák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…