Náměstci z ODS na ministerstvech zůstávají. Pořád věří, že se vrátí i jejich ministři

23.07.2013 20:57

Občanští demokraté zatím nebudou vyzývat své náměstky na ministerstvech, aby své posty opustili, píše Týden.cz. To se ale nejspíš změní, pokud Rusnokova vláda získá důvěru.

Náměstci z ODS na ministerstvech zůstávají. Pořád věří, že se vrátí i jejich ministři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výkonná rada ODS

„Není možné, aby ODS rétoricky bojovala proti této vládě, a současně zanechávala svoje náměstky na politických funkcích," řekl v pátek místopředseda strany Pavel Blažek Radiožurnálu. Úřadující předseda Martin Kuba ale tak kategorický není. V úterý se se všemi dotyčnými úředníky setkal.

Pokud vláda důvěru dostane, odejdou

"Informovali jsme vedení, jak to vypadá na rezortech. Ze strany vedení jsme byli ujištěni, že trvá stojedničková podpora v parlamentu pro obnovu původní koaliční vlády," řekl po jednání s Kubou a s předsedkyní sněmovny Miroslavou Němcovou pro ČTK náměstek ministra zdravotnictví Ferdinand Polák. "Zabývali se například tím, jak se dá, nebo nedá s novými ministry spolupracovat," dodal ještě mluvčí strany Jakub Veinlich.

Představitelé ODS odmítají, že by Rusnokův kabinet podpořili. A to bez ohledu na jeho programové prohlášení. Jedná se totiž o princip, jak v pondělí v ČT prohlásil místopředseda ODS Pospíšil. K rozhodujícímu hlasování dojde 8. srpna. Pokud vláda důvěru získá, pak by náměstkové ve svých pozicích setrvávat podle Martina Kuby rozhodně neměli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…