Nečas podle Peake není moc bystrý. Ale to se prý stává

15.06.2013 14:20

Vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM) dává stále hlasitěji najevo, že jí dosavadní vyjádření premiéra Petra Nečase k aktuální kauze nestačí. Pokud věděl, co dělá tajemnice jeho kabinetu, je to skandální, a pokud to nevěděl, ukazuje to, že možná není příliš bystrý. Peake ale také upozorňuje, že stát musí fungovat i navzdory vládní krizi, především kvůli povodním. Informace přináší server Ihned.cz.

Nečas podle Peake není moc bystrý. Ale to se prý stává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

„Je neuvěřitelné, jestli si Petr Nečas nechal dělat pod nosem takové věci, ze kterých je Jana Nagyová obviněná. To je minimálně nebystré na premiéra republiky. Skandální by pak bylo, kdyby o tom věděl,“ zdůrazňuje Peake. Premiér toho podle jejího názoru musí ještě dost vysvětlit.

Předčasné volby jsou jednou z variant

Na druhé straně platí, že stát musí fungovat dál, především pro lidi, kteří se vypořádávají s následky povodní. Ministr Kamil Jankovský (LIDEM) např. připravuje strategii obnovy území po povodních. I na základě této strategie se pak bude přidělovat další finanční pomoc. Různé skandály se odehrály v řadě zemí a zároveň to neznamenalo konec státu. Česká republika v tomto podle Peake není nijak výjimečná.

Je možné, že celá aféra skončí i předčasnými volbami, a Peake nechce hodnotit, zda by pro její stranu byly výhodné či nikoliv. Záleží, kdy by k nim nakonec došlo. Předsedkyně ostatně v rozhovoru opakovaně zdůraznila, že situaci bude ještě hodnotit republiková rada na svém jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…