Nečas v televizi: Neodstoupím, vláda by měla pokračovat

15.06.2013 20:01

Podle premiéra Petra Nečase by měla současná vláda pokračovat i přes události posledních dní. Na funkci předsedy vlády nehodlá rezignovat.

Nečas v televizi: Neodstoupím, vláda by měla pokračovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý premiér Petr Nečas

Premiér Petr Nečas (ODS) nehodlá rezignovat, současná vláda by podle něj měla pokračovat. Předčasné volby nejsou řešením, řekl v TV Nova. Pokračovat až do řádných voleb chce i koaliční TOP 09. Koalice ovšem bude jednat v neděli o dalším postupu.

"Já musím říci, že je nezbytné se chovat zodpovědně. To znamená jednat samozřejmě uvnitř ODS, jednat s koaličními partnery. Já jsem si jist, že jsem se nedopustil ničeho nepoctivého, čili nevidím důvod k rezignaci," řekl Nečas.

Zároveň zdůraznil, že má většinovou podporu Výkonné rady ODS i poslaneckého klubu strany. Věří, že s koaličními partnery najdou řešení situace. "Předčasné volby ve skutečnosti žádným řešením nejsou. Potřebujeme vládu, která teď bude například řešit následky povodňových škod, nikoliv předvolební kampaň," dodal premiér.

Premiér Nečas dnes odpoledne uvedl, že nevěděl o sledování své ženy a dalších osob Vojenským zpravodajstvím. V prohlášení, vydaném poté, co dnes soud poslal do vazby jeho blízkou spolupracovnici Janu Nagyovou, napsal, že takového konání hluboce lituje a omlouvá se všem, kterých se mělo týkat. Zneužití tajných služeb k osobním či politickým účelům by prý nikdy nepřipustil.

Kvůli kauze žádá opozice jeho okamžitý odchod, vládní strany jednání v rámci koalice. Pro konec vlády se vyslovil také prezident Miloš Zeman. ČSSD vyvolala jednání o vyslovení nedůvěry vládě, sněmovna se v napjaté atmosféře sejde v úterý. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…